Moganshan Road Ofis Binası

David Chipperfield'in tasarladığı 10 katlı Moganshan Road Ofis Binası, Hangzhou'un sakin Shuyhan Parkı'nın yakınlarında Moganshan Caddesi'nde yer alıyor.

Yapıldığı bölgede, yoğun yapılaşma içerisinde inşa edilen bu yeni bina basit geometrik formuyla dikkat çekiyor. İnce yapısıyla arazinin içindeki konumu da diğer binalardan mekansal olarak uzaklaşmasını sağlıyor.

Sokak seviyesinden yüksekte yerleştirilen yapı sahnede duruyormuş hissi yaratıyor. Dış mekandaki modülasyon ve yükseltilmiş döşeme seviyesi binaya şehirden çeşitli geçişler sağlıyor. Dış mekandaki tüm taş yer döşemesi sürekliliğe sahip ve aynı mat gri bazalt taşından yapılmış.

Betonarme strüktüre sahip binanın cepheleri sistemi yansıtan bakır kasetlerle kaplanmış. Küçük bakır levhalarsa pencerelerin etrafında kullanılmış. Bu küçük elemanlar hem yapının basitliğini gösterirken hem de tüm yüzeylere vurgu yapıyor. Binanın dar cephesindeki dört kolon yapının inceliğini ön plana çıkarırken, bakır kaplama cepheye zarif bir görüntü veriyor.

Binanın çevresi boyunca yer alan strüktürel elemanlar serbest plan oluşturulmasında yardımcı olmuş. Her katta merkezi bir çekirdek etrafında halka gibi düzenlenmiş bir büyük alan yer alıyor ve bu mekan istendiği takdirde iki farklı birime ayrılabiliyor. Kat planları tek ofis, grup çalışmalarına uygun ofisler ya da açık ofisler için uygun ve odaların aydınlatması da bu esnekliği destekliyor. Mekanın çizgiselliği, cömert tavan yükseklikleri ve büyük pencereler binaya loft havası katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın