Mulberry House

SHoP Architects'in tasarladığı apartman Mulberry House, New York'ta bulunuyor.

Manhattan’ın NoLita bölgesinde Houston ve Mulberry Caddesi’nin köşesinde yer alan Mulberry House 8 katlı bir apartman. Dekoratif tuğlasıyla farkedilen yapı, hem imar yönetmeliklerinde istenen “baskın duvar”a sahip cepheye sahip hem de bu tasarım elemanı olarak tuğlaya çağdaş bir yorum getiriyor.

Yapısal bir malzeme olan tuğlanın dekoratif uygulaması ile Mulberry House, 19. yüzyıl Viyana Secession hareketinden esinleniyor. Estetik sınırları zorlaması ve süslemenin uygulama yöntemlerini araştırması ile bilinen bu tarz projede dayanıklı ve fonksiyonel malzemelerinin kullanımına yol açmış.

İç mekanlar ise; kullanılabilir alanı maksimize edip, arazinin avantajlarından faydalanırken dönemin zenginliğini ve lüks anlayışını ön plana çıkartıyor. Cephelerde yer alan elmas formundaki desenler binanın lobisinde kullanılan malzeme paletinde izlerini devam ettiriyor ve bu renkler ile desenlet tüm konutlar boyunca görülebiliyor. Apartmandaki tüm daireler özel anahtarlı asansörlere, yerden ısıtmalı sisteme ve çift cam pencerelere sahip. Aynı zamanda ikinci katta, her dairenin kullanabileceği ortak bir teras bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın