Holly Smoke Restoranı

Rotterdam'daki Holly Smoke, Studio Modijefsky'nin iç mekan tasarımını ve kurumsal kimliğini yaptığı bir restoran/ bar projesi.

Rotterdam’daki yerel yönetim tarafından yürütülen Tiendplein  dönüşümü kapsamında Studio Modijefsky’den istenen proje, meydanın köşesine yerleşmiş  tarihi bir binada yeni bir restoran/ bar projesi.

Tarihi binaya önceden yapılan müdahalelerde zemin kotundaki hacimler birleştirilerek 3 cephesinde pencerelerin olduğu, dışarıyla bağlantısı güçlü, aydınlık ve geniş bir mekan elde edilmiş. Elde edilen bu mekansal kalite üzerinden devam eden Studio Modijefsky dışarıyla olan açık ilişkinin iç mekanda da devam etmesine çalışmış. Sokağa ve ordan meydana yönelen iç mekan kurgusu, merkeze yerleşen bar sayesinde güçlendirilmiş. Merkezdeki barın çevresindeki serbest mekan; zemin kotu, asma kat seviyesi ve hafif gömülü bir başka bölüm olarak kendiliğinden şekillenmiş.

Binanın, kavisli pencereler gibi, varolan özellikleri değerlendirildiğinde ortaya çıkan şekiller ve formlar yeni restoranın kimliğini oluşturmak için kullanılmış. Çizgilerin ve dairelerin kombinasyonundan oluşan bu dağarcıktan; korkuluklarla, merdivenlerle ve çerçevelerle mekanı tariflemekte yararlanılmış. Tarihi yapının dış cephesinde kullanılan Belçika taşı iç mekanda da kullanılarak yer zeminini işaretlemiş ve barı şekillendirmiş.

Mekanın duvar kaplamaları ve özel imal edilmiş lambalar eskiden mekanı kullanan sigara dükkanına göndermede bulunuyor. Mekanın ortasına yerleşen barın en önemli özelliği üzerinde asılı ışıklandırma elemanı. Silindir ışık tüpleri cam rafı vurgularken küre ampüller kahve köşesiyle ön bar arasındaki bölgeyi tutuyor. Işıklandırmaların formları yine daha önce oluşturulan şekil ve form dağarcığını takip ediyor.

Mobilya seçimi iç mekanda oluşturulmuş farklı alanlar dikkate alınarak yapılmış. Hafif gömülü kottaki bölüm yayılma mekanı olarak kullanılmış; rahat deri mobilyalarla döşenmiş, küçük yuvarlak masalar eklenmiş. Asma kata akşam yemekleri için dışarıya bakan ahşap bir masa, bakır kare masalar ve deri sandalyeler konulmuş. Barın önüne dizilmiş bar sandalyeleri bir sıra oluşturarak yemek ve bar alanını birbirinden ayırmış.

Yarı gömülü bölümü ve asma katı bulunduran hacim kırmızıya boyanmış çelik bir iskeletle mekanın kalanından ayrılmış. Mermer ve çelik yüzeylerle çerçevelenen mutfak alanı tuvaletlere giden aynalı merdivenin hemen yanına yerleştirilmiş.

Holly Smoke’un logo, kurumsal kimlik ve her türlü basılı malzeme tasarımı da Studio Modijefsky tarafından yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın