Eski Mezbaha Binasında Aşçılık Okulu

Sol89'un tasarladığı aşçılık okulu projesinde, tasarım ekibi eski bir mezbaha binasının avlusuna yeni bir çatı yerleştirerek mekanın kurgusunu dönüştürüyor.

Mimarları projeyi anlatıyor:

Medina, İspanya’nın Cadiz şehiri tepelerinde tarihi bir kasaba. Kasaba beyaza boyalı evleriyle ve seramik çatılarıyla ünlü. Proje, 19. yüzyılda inşa edilmiş eski bir mezbahanın profesyonel bir aşçılık okuluna çevrilmesini kapsıyor.

Mezbahaya avludan giriliyor. Avlunun iki kenarı duvarlarla, kalan diğer kenarları ise yapılarla sınırlanmış. Eğer tarihi şehrin içinde bir aktör olmak istiyorsanız adapte olmalı ve şehrin boş alanlarına yerleşmelisiniz.

Eski binanın tuğla duvarları, taşları ve Fenike tarzı kolonlarından doğan yoğunluk avlunun boşluğuyla tezat oluşturuyordu. Tasarımda bu boşluğu yakalayacak yeni bir seramik çatı önerdik. Bu çatı hem yeni yapıyı sınırlamak hem de eski binayı güçlendirmek için kullanıldı.

Kasabaya uzaktan bakıldığında, topoğrafyanın şekilini almış bir seramik gibi gözüküyordu. Bundan yola çıkarak tasarlanan yapının geometrisinde seramik yüzeylere öykünüldü. Yeni yapılan çatı, varolan elemanlarla birleştirilerek; bölgedeki beyaza boyalı duvarların, seramik çatıların ve geleneksel bina yapım geleneğinin bir yorumunu yaptı. Tasarımda, binanın hava almasını sağlayacak ve aşçılık okulundakilerin yemeklerde kullanabilecekleri bitkiler yetiştirebilecekleri küçük avlular oluşturuldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın