Chisenhale İlkokulu Çocuk Oyun Alanı

Asif Khan, Doğu Lonra’daki Chisenhale İlkokulu için yükseltilmiş bir oyun alanı tasarladı. Oyun alanı okulun uzun vadeli masterplan tasarımının da ilk ayağını oluşturuyor.

Khan’ın iki çocuğunun da okuduğu ikokulun yeni oyun alanı için gerekli fon, aktif ebebeynlerin düzenlediği şenliklerden toplanmış.

Proje, şehir içindeki okulun oyun alanı için, artan öğrenci sayısının ihtiyaçlarını karşılayabilecek fakat fiziksel eğitim müfredatı için ayrılan alanı daraltmayacak bir öneri getiriyor.

Varolan parkın kenarına çift katmanlı bir oyun alanı eklenmiş. 2,2 metreye yükseltilmiş döşeme bir tepecik ve iki kaydırakla yumuşak peyzaja bağlanıyor.

Asif Khan projeyi şöyle açıklıyor:

Çocukların kendi oyunlarını icat edebilecekleri bir iç ve bir dış alan tasarladık. Arazi iki elemandan oluşuyor:  tepe şeklini alan yumuşak kauçuk ve yükseltilmiş, yarı kapalı ahşap hacim. Kaydıraklar ve halat ağlar dikey hareketi sağlıyor. Oyun alanının planı çocukları hareket etmeye yönlendiriyor fakat aynı zamanda dinlenebilecekleri sakin bir mekanda sağlıyor. Bu basit strüktürde çocuklar tarafından yaratılan pek çok çeşit oyun görüyoruz.

Mekanın tasarım sürecinde çocuklardan fikir alınmış. Çocular koşmak ve tırmanmak için, saklanmak için, dinlenmek ve arkadaşlarıyla sohbet etmek için alanlar istemişler.

Asif Khan samimi bir doku oluşturan ahşap malzemelerin kullanımı konusunda oldukça hevesli olduklarını; strüktürün iseuyarlanabilir tasarlandığını, büyümeye açık olduğunu söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın