COAS Ofis ve Yönetim Binası

İspanya'daki ofis ve yönetim binası, arazinin eğimine oturma şekli ve heykelsi kalitesiyle dikkat çekiyor. Yapı aynı zamanda oldukça opak ve mesafeli bir karaktere sahip.

Mimarları projeyi anlatıyor:

Bina üniversitenin idari hizmetleri için inşa edildi. İdari ofislerin olduğu yapı günlük eğitim aktivitelerine kıyasla daha otonom bir yapıya sahip. Binanın programı ofislerden ve hem velilere bire bir bilgi verilebilecek hem de küçük gruplar için aktiviteler düzenlenebilecek bir resepsiyon alanından oluşuyor. 

Bina tasarlanırken varolan okul binasından yola çıkarak bir dizi kriter belirlendi. Tasarım kararlarında; arsanın verimli kullanımı, organizasyondaki tutarlılık, düzen, dolaşımın optimize edilmesi, mekansal dizilim ve yeni binanın varolan okul kompleksine müdahalesini en aza indirmek gibi fikirler önemli rol oynadı. 

Sonuçta ortaya çıkan hacim varolan otopark alanının bir kenarına, alanı sınırlayan eğimin üzerine oturtuldu. Bina her iki kottan da giriş vererek ziyaretçi girişini ve günlük kullanıcı girişini ayrıştırıyor.

Bina okulun varolan binalarından referansla şekilleniyor: tek yöne eğimli kiremit çatısı olan tuğla ve betondan bir bina. Bu yeni binanın mimarisi; kırsal alanda, yeşilin ortasında izole olmuş soyut bir yapı olarak görülemezdi. Bina okul bölgesine bir eklenti, varolan yapılı çevreyi etkileyen bir kütle olarak ele alındı. Çevresel duyarlılığı temele alan dengeli bir çözümle inşaatın çevredeki doğal alana olan etkisi olabilecek en ölçülü seviyeye çekildi.

Etiketler

4 yorum

Bir yanıt yazın