Dört Villa

Dört Villa Adana'da, kentin son yirmi yıl içinde hızla gelişen kuzey kesiminde yer almaktadır.

MArS – Mimarlar, projeyi anlatıyor:

Proje arsası, kuzey yönünde uzaktan algılanan baraj gölüne doğru güçlü bir eğimle inen arazinin yüksek kesiminde yer alır. Uygulamayı gerçekleştiren yerel yapımcı mühendis ile birlikte evlerin birbirinin eşi ayrıntılı ihtiyaç programı ile beklentileri tasarım ekibine iletilmiş ve bu tanımlar tüm projelendirme ve yapım süreci boyunca geçerliliğini korumuştur. Söz konusu beklentilerde projelendirmede ailelerin geleneksel yaşama alışkanlıklarına, toplumsal özelliklerine ve yerel iklim koşullarına uygunluğu vurgulanmış, peyzaj konusundaki beklentiler ifade edilmiştir. Bu tanımlar ve plan çözümünün aile özelliklerine uygunluğu konusu dışında kullanıcılar mimarinin biçim ve malzeme kararları konusunda tasarımcıyı özgür bırakmıştır.

Az sayıda yapı malzemesi dış mimariyi oluşturmuştur: ana duvarlar ve eğimli çatı kaplaması olarak doğal taş, kuzey yönündeki çıkmalarda daha hafif bir ifade sağlamak üzere beyaz boyalı sıva, doğramalarda, çardak örtüsünde ve korkuluklarda ahşap, peyzaj alanlarında ve bina girişlerinin zemin kaplamalarında yine doğal taş.

Ön proje tasarımı sürecin uzun zaman alan kesimini oluşturmuş, başta beş olan villa sayısı beklenen çevre standartlarını sağlamak için bu arada dörde düşürülmüştür. Yapım, uygulama sorumlusunun titiz çabası ve tasarımcı ile yoğun işbirliği altında iki yıllık uzun ve dikkatli bir süreç sonunda 2017 yılında tamamlanmıştır.

Etiketler

1 Yorum

  • mehrdad-rukavoina says:

    binalardaki guvenlik kameralara bakinca akla gelen tek soru acaba bu sitenin guvenlik konusunda bir sorunumu var acaba?!
    aslinda butur alanlarin guvenlik kabiliyyetleri giris noktalarinda guclendirilmeli,ve alanine icinde tamamen sosyal ve ozel bir alan yaratilmali,bence tabi !!

Bir yanıt yazın