+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Mulan Weichang Ziyaretçi Merkezi

Mulan Weichang Ziyaretçi Merkezi

Pazartesi, 14:29
  defa okundu.

HuaDu Architecture & Urban Design Group, Çin otlaklarında tasarladığı projede, eski Orta Asya'daki yurt yapısını yeniden yorumluyor.

HuaDu Architecture & Urban Design Group projeyi anlatıyor:

Yurt, insan tarihindeki mimarlık prototiplerinin en eskilerinden biri. Yurt yapısının yuvarlak hatları, doğa ve insan arasında harmoni yaratıyor. Çift daire, şans anlamına geliyor. Farklı kültürlerin kombinasyonu benzersiz bir mimari yaratıyor. Çatının şekli, geleneksel Çin mimarisi ile aynı tasarım diline sahip. Kültürlerin karışımı ayrıca Weichang'daki karışım durumunu temsil ediyor.

Mimarlık ve sembolizm arasındaki ilişki insanlık tarihi boyunca oldukça çetrefilli bir konu olarak ele alındı. Projedeki en zor kısım, yapı ile doğal alan arasında bir ilişki kurmaktı. Bu bağlamda geleneksel yurt yapısının desen, cephe gibi birçok elementinden ilham alındı. 

İki büyük daire, geleneksel yurt düzenini genişleten ana oturma odasını oluşturuyor. Genişletilen kutulardan yarı kamusal alanlar meydana geliyor.

Cephe tasarımında farklı kalınlıklarda ahşap iskeletler oluşturulmasıyla çiçek şeklinde çatı elde ediliyor. İç mekan, farklı yönlerde iskeletlerle geleneksel yurt iç mekanını örnek alıyor.

Mimarlık, her zaman bulunduğu lokasyonla ilişki içinde oldu. Eski Romalılar bu durumu Genius Loci olarak adlandırıyordu. Mulan Weichang, Dünyadaki en iyi manzaralardan birine sahip Moğolistan otlaklarına bağlanan Hebei şehrinin kuzey doğusunda yer alıyor. Eskiden Çin İmparatorları bu alanda avcılık festivalleri düzenliyordu. Buradaki insanlara göre otlaktaki tüm varlıklar, eşit haklara sahipti. Bizim temel amacımız, yapıyı bu geniş doğaya sorunsuz bir şekilde karıştırmak. Amcımıza ulaşmak için 3 farklı yol var. Bunlardan ilki, yerel mimariden ilham almak. İkincisi, eski yerel materyalleri kullanmak. Çevredeki mikro peyzaj ile birlikte, bina geniş doğaya uyum sağlayabilir.

Binanın ana yapısı, üç katmanlı cam panel ile birleşen çelik iskeletten meydana geliyor. Dıştaki ahşap iskelet, yapının gölgelenme sistemini oluşturuyor. Sürdürülebilir gelişme için kullanılan tüm taş ve ahşap malzemeler, yerel çevreden karşılanıyor. Prefabrik parçalara sahip inşa yöntemi, otlakta sürdürülebilir gelişmeyi amaçlıyor.

Binayı çevreleyen mikro peyzaj, ziyaretçiler için dinamik bir deneyim yaratıyor. Yıldız gözlem alanının cam çatısı, çimlerin üzerinde yüzüyor. Bu küçük pavyon, astronomi meraklıları için harika bir deneyim sunuyor.

Farklı inanca sahip farklı insanların, burada farklı fikirler paylaşmasını, beraber vakit geçirmesini umuyoruz. 

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
İlgili Projeler