Sarı Kapılı Ev

Erken 20. yüzyılda inşa edilmiş yapı, şehrin merkezi bir bölgesinde yer alıyor. Evin restorasyon projesi, genç bir bireyin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Zaman geçtikçe, yapılan pek çok değişikliğin orjinal şemayı bulandırdığı eski ev, yenilenmeden önce tamamen yıkılmak üzereydi.

Cephe ve orjinal strüktür tutuldu. Bunun yanında, mekanları genişletmek ve dolaşımın akışını sağlamak için, önceki müdahalelerde yapılan bölücüler kaldırıldı.

Avludan geçerek çıkılan üst kattaki servis odası yıkıldı. Merdivenlerden çıkan metal malzeme, asma kattaki kütüphanede yeniden kullanıldı.

Oturma odasının yüksekliğinin uygun olmasından faydalanarak yapıya, çalışma alanı olarak veya beklenmedik misafirler için kullanılacak yeni bir asma kat eklendi. Mutfak, ortak banyo ve yemek yeme alanı; evin sosyal bölümü ile avluya bakan mahrem bölüm arasında bir ayraç görevi gördü. Bu sayede mekanlar arası akışkanlık sağlanırken mahremiyet korundu.

Cephenin renkleri (duvar ve kapı) evi yandaki yapıdan ayrıştıracak şekilde, uyumsuzluk yaratmadan tekdüzelikten kaçınarak seçildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın