“Konut ya da Ofis Olarak Ayırmıyoruz, Asıl Değişken Kullanıcı ve Mekanlar”

Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin yeni konukları Gönye Tasarım'dan Gönül Ardal ve Yelin Evcen.

Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşi serisinin ikincisine Gönye Tasarım’dan Gönül Ardal ve Yelin Evcen; Tuna Ofis’ten Hatice Engür ve Günce Tuna Sancar konuk oldu. Söyleşide günümüzde iç içe geçen fonksiyonlar, değişen yaşam ve çalışma alışkanlıkları, sosyal medyanın kişiler ve kurumlar üzerindeki etkisi ve endüstri 4.0 ile hayatımızda nelerin değişeceğine dair pek çok konu konuşuldu.

2010 yılında İsimlerinin İlk Hecelerinden Oluşan GÖNYE Tasarım’ı Kurdular

Çobanoğlu’nun ilk olarak Gönye Tasarım’ın nasıl kurulduğunu sorması üzerine Gönül Ardal, bir inşaat firmasına ait 7 adet örnek dairenin yapılması işi için Yelin Evcen ile bir araya geldiklerini, bu projeyi başarıyla tamamladıktan sonra bu çalışmanın diğer işleri için referans oluşturduğunu söyledi. İlk projelerinin örnek daire olmasının devamında benzer projeleri getirdiğini, bir yandan özel projeler ve uygulama yaptıklarını da ekledi.


Nidapark Seyrantepe

Cemal Çobanoğlu’nun günümüzde ne tür projeler yaptıklarını sorması üzerine, Yelin Evcen yaptıkları işlerin markalı konut projelerinin satış ofisi ve örnek daireleri ile tüm daire tiplerinin yerleşim çözümlerini, uygulama projelerini, lobilerini ve kat koridorlarını, sosyal tesislerini kapsadığını belirtti. Bunun dışında ofis projeleri de yaptıklarını belirtti.


Yedi Mavi

Ofis tasarlamak ile konut tasarlamak arasındaki farklar ve benzerlikler sorusu üzerine Gönül Ardal, konut ya da ofis diye ayırmadıklarını asıl değişkenin kullanıcı ve mekanlar olduğunu söyledi.


38. Cadde

“Fonksiyonlar İç İçe Geçti”

Yelin Evcen, ofislerin de artık ev rahatlığında tasarlandığını, bu benzerliğin otellerde de olduğunu dile getirdi.

Evcen’in “fonksiyonların iç içe geçmiş olması” yorumu üzerine Çobanoğlu, bu konuda Tuna Ofis’in çalışmalarını sordu. Tuna Ofis Satış Direktörü Hatice Engür, ofis mobilyası ve ev mobilyasının giderek birbirine benzediğini ve kurum olarak “home office” mobilyası ürettiklerini dile getirdi.


Sade


Nar


BEN

Söyleşinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/

Gönye Tasarım: http://www.gonyetasarim.com

Etiketler

Bir yanıt yazın