“İnsanlar ancak görev ve sorumluluk verildiği takdirde potansiyellerini açığa çıkartabiliyor”

Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin yeni konuğu Görkem Volkan Design Studio'nun kurucusu Görkem Volkan.

15 günde bir Arkitera’nın YouTube kanalında yayınlanan “Tuna ile Ofis Sohbetleri” söyleşi serisinin beşincisine Görkem Volkan konuk oluyor. Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin diğer konuğu Tuna Ofis Satış & Pazarlama Bölüm Başkanı ve Tuna Girsberger Genel Müdürü Mehmet Arda.

Görkem Volkan söyleşinin hemen başında eğitim sürecinden ve ofisini açma kararından bahsetti.


Park Adana

“Farklı ülkelerdeki ve disiplinlerdeki eğitim sonrasında mimari pratiğimi çok iyi yönde etkiledi”

Restorasyon eğitiminde geleneksel yapı tekniği ile mimarlığın nasıl geliştiğini görmek benim için çok avantajlı oldu. Sonrasında 1 dönem Pratt’ta ama sonuçta Yeditepe Üniversitesi’nden mezun olarak mimarlık eğitimimi tamamladığımı düşünüyordum ki sonrası benim için daha heyecanlı devam etti. Lübnan’da Nabil Gholam Architects’te çalıştım. Bana tasarım şefi yardımcılığı gibi çok önemli olan bir görev verildi. İnsanlara ancak görev ve sorumluluk verildiği takdirde potansiyellerini açığa çıkartabiliyoruz. Farklı ülkelerdeki ve disiplinlerdeki eğitim sonrasında mimari pratiğimi çok iyi yönde etkiledi.


Watergarden İstanbul

“Mimarlığın icrası sanat ve ustalık gerektirir”

Söyleşinin ilerleyen kısımlarında Çobanoğlu’nun Görkem Volkan’a “mimarlık sanat mıdır?” sorusunu yöneltmesi üzerine şunları söyledi:

Mimarlığın icrası bir sanat gerektirir ama teoriye dikkat etmek gerekir. Bir şeyde ustalık arandığı zaman onun sonuna sanat eki getiriliyor. Bu anlamda benim görüşüm mimarlığın icrası sanat ve ustalık gerektirir. Ama ne mimar sanatçıdır ne de ortaya çıkan obje sanat eseridir.”


 Starcity Outlet Cephe ve İç Mimari Renovasyon

“Less is a Bore”

Mehmet Arda, Art Nivo ile beraber yaptıkları “Less is a Bore” sergisinden söz ederken şunları söyledi:

“Biz bu sergiyi düzenlerken mimariyle sanatın nasıl iç içe olabileceğini ve bunu irdeleyebilecek bir çalışma yapalım istedik. Hem açılışta hem de sonrasında oldukça ilgi gördü. “

Söyleşinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/

Görkem Volkan Design Studio (GVDS): https://gvds.com.tr/

Etiketler

13 yorum

Bir yanıt yazın