“Bu Ürünü, Talebe Karşılık Veremediğimiz Zaman Geliştirme Kararı Aldık”

Duowin Alüminyum Giyotin Pencere Sistemleri ürünüyle İnce Yapı Bileşenleri kategorisinde Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü alan FYT Mühendislik'in Genel Müdürü Barış Atağ ile kısa bir söyleşi yaptık.

Ezgi Can Cengiz: Duowin Alüminyum Giyotin Pencere Sistemleri ürünüyle İnce Yapı Bileşenleri kategorisinde Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü aldınız. Bize öncelikle ürününüzden bahsedebilir misiniz?

Barış Atağ: Duowin Alüminyum Giyotin Pencere Sistemi’ni bundan 3 yıl önce Erginoğlu&Çalışlar’ın bir projesindeki talebine karşılık veremediğimiz için geliştirme kararı aldık. 2 yıllık Ar-Ge çalışmasını takiben 1 yıl önce ısı yalıtımlı profiller ve çift camlı olarak satışa sunduğumuz Duowin markası artık IFT Rosenheim test merkezinde Hava Geçirimsizlik, Rüzgar Dayanımı ve Su geçirimsizlik testlerinden başarıyla geçmiş ürünleri ile sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır. Mevcut ürünümüzde yüksek performans değerlerini ön planda tutarak bölgesel iklim koşullarının zor olduğu durumlara da karşılık verebilen, dolayısıyla tüm performans taleplerini bazı hallerde fazlasıyla karşılayan bir sistem oluşturmuş olduk. Halihazırdaki hedefimiz yeni varyantlar ile müşteri taleplerine daha optimal çözümler sunabilmek. Bununla birlikte Duowin markası altında 4 metreye kadar genişliklerde kullanılabilen ve 3 kanatlı olarak tasarlamış olduğumuz motorlu ve otomatik varyantlarımız olan Duowin Plus ve Duowin Eco da sektöre hizmet vermektedir.

Ürününüz kullanıcının hangi sorunlarına çözüm oluyor?
Duowin’in kullanımı ile ilgili olarak, her iki kanat ayrı ayrı düşeyde hareket edebilen ve bırakıldığı noktada herhangi bir desteğe gereksinim duymadan durma özelliği olacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda 2 kanatlı sürme pencere sistemlerinde yaşanan genel sorun olan temizlik problemine çözüm olarak iki kanada da vasistas açılabilme özelliği ürün standardı olarak eklendi. Bu bağlamda her bir kanat hem düşeyde kayabilen hem de vasistas açılabilen özellikte üretiliyor. Duowin’in süpürme alanının olmaması, iç mekan tefrişinde diğer pencere sistemlerine göre avantajlı olmasını sağlıyor. Düşey sürme sistemlerin planda yeterli genişliğin olmadığı mekanlar için de önemli bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

Özellikle restorasyon alanında Duowin Alüminyum Giyotin Pencere Sistemleri tercih ediliyor. Ahşabın yıpranma ve bakım gibi problemlerini nasıl aştınız?
Ürünlerimizin restorasyon projelerinde kullanabilmesine olanak sağlayan 0,4 mm kalınlığında doğal ahşap ile kaplanması tekniğini bu konuda çözüm ortağı olarak çalıştığımız Alaz Grup’un EuroComposite ürünü ile çözüme kavuşturmuş olduk. Ahşap ve alüminyumun laminasyonu sayesinde kompozit bir ürün elde ettiğimiz için ahşabın çalışması problemi çözülmüş oluyor. Fakat yüzey bakımı diğer tüm ahşap malzemelerde olduğu gibi bizim ürünlerimizde de gerekli olmaya devam ediyor.

Markanızın mimarlarla ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Markamız henüz oldukça genç. Ayrıca ürünün çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine, tanıtılmasından daha çok vakit harcadığımızı söyleyebilirim. Ama tabii ki mimarlarla yüz yüze görüşmelere çok fazla gidemesek de sosyal medya, internet ve sektörel yayınlar aracılığı ile markamızı tanıtmak için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Ama tabii ki görüştüğümüz mimarlar var ve tamamına yakını ürünlerimize heyecan ve ilgiyle yaklaşıyorlar. Pozitif bir genel bakış ve yaklaşımları olduğunu gözlemlemekle birlikte ürünün genç olmasından kaynaklı, bence normal bir tedirginlik olduğunu da ifade etmem gerek. Bunu aşmak için daha fazla test ve çalışma yapmamız ve mimarlara markamızı daha iyi anlatmamız gerektiğini düşünüyorum.

Söyleşi için teşekkür ederiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın