Uluslararası Trieste Çağdaş Tasarım Yarışması

Trieste Contemporanea Committee, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden orijinal tasarım önerilerini öne çıkarmayı amaçlayan Uluslararası Trieste Çağdaş Tasarım Yarışması’nın 13.sünü duyurdu.

Yarışmanın 2018 edisyonu, iki senedir devam eden Harbour for Cultures/ Kültürler için Liman projesi üzerine kuruluyor. Proje, Trieste’nin yıllarca kullanılmayan eski liman bölgesi Porto Vecchio’yu dönüştürmek ve yeniden kullanıma sokmak fikrinden ilham alıyor. Kültürler için Liman, küratörlerin, sanatçıların, farklı disiplinlerden düşünürlerin limanın olağan fonksiyonlarını, “yeni liman” imgesini şekillendirerek yeniden yorumlayacakları bir senaryo. Limana özgü; varmak, ait olmak ve ayrılmak arasında kalma durumunu kullanan, insanların kendi kültürlerini özgürce ve değerlerini garanti altına alarak paylaşabilecekleri ve böylece herkesin kazançlı olacağı bir senaryo isteniyor. Kültürler için Liman projesi yarışmanın açılmasıyla genişleyerek yarışma katılımcılarını da bu ütopya üzerine üretmeye davet ediyor.

Ana Tema:

Kültürler için Liman’da neyi bulmayı, limana neyi getirmeyi veya limandan neyi götürmeyi hayal ediyorsunuz?

Katılımcılardan, muhtemel bir Kültürler Limanı’nda gerekli olabilecek, özgün ve yaratıcı bir çağdaş tasarım yaratmaları istenmektedir.

Kayıt ve Teslim:

Yarışmaya kayıt ve teslim için son tarih 15 Temmuz 2018’dir.

Sonuçlar 31 Temmuz’da açıklanacaktır.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye ve istenen dökümanlara buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın