Kara Şimşek

Rem Koolhaas'ın yeğeni ve adaşı Rem D. Koolhaas ile dünyaca ünlü ayakkabı markası Clark's'ın yeni nesil üyelerinden Galahad Clark'ın alametifarikaları, United Nude markası altında ürettikleri ayakkabıları.

Koolhaas ve Clark, üretim çizgilerinin dışına çıkarak 2016 Ocak ayında “The United Nude Lo Res Car” ismindeki arabalarının görselini paylaştılar. The Lo Res adını verdikleri tasarım metodunu kullanarak ürettikleri polikarbondan yapılan arabanın temelleri 2010’da atılmıştı.


Arabanın 2010 yılında ortaya çıkan ilk görselleri.

İtalyan araba tasarımcısı Marcello Gandini’nin ikonik Lamborghini Countach’inden esinlenen araba, geleneksellikten çok uzak, adeta hareket eden bir heykel gibi.

İki kişilik olarak tasarlanan araba, şeffaf yüzeyi ile hem sürücü hem de yolcuya eşsiz bir deneyim sunuyor. Arabanın diğer önemli özellikleri ise kapısının olmaması, üstteki şeffaf yüzeyin bütün halinde hareket etmesi ve elektrikle çalışması.

Araba çok yakın bir zamanda Los Angeles’ta sergilenecek.

Arabanın satılıp satılmayacağı henüz belli değil, firma başka araba tasarımlarına devam edeceklerini söylüyor. Araba ile ilgili detaylar belli olana kadar The Lo Res projesinin daha ulaşılabilir modelleri olan heykelsi ayakkabılarına, aksesuarlarına, sandalyelerine bir gözatalım.


Lo-Res Pump


Lo Res Chair

Etiketler

Bir yanıt yazın