Şehrin Sesini Daha İyi Duyacağınız Bir Web Sitesi

"Günlük Sesler: Sesi Gündelik Hayat Üzerinden Keşfetmek" sergisinin açılışı yaklaşırken http://www.soundsslike.com/ adresindeki ses arşivi gitgide büyüyor.

8 Ocak’ta açılacak olan serginin dikkat çekici bir bölümü de kent seslerinin derlendiği, ziyaretçileri serginin bir parçası yapan Pınar Çevikayak Yelmi’nin “İstanbul’un Sesleri” çalışması…

Kültürel hafıza ve kimliğin sürdürülebilir olmasının öneminin vurgulandığı ve bu doğrultuda günlük seslerin kayıt altına alınmasıyla geliştirilen bu çalışmada gerçeğe en yakın işitsel deneyim sağlayan teknik donanımla kaydedilen tüm sesler, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nde oluşturulan http://digitalcollections.library.ku.edu.tr/cdm/landingpage/collection/SOI adresindeki dijital arşivde toplanıyor.

Çalışmaya dışarıdan katılmak isteyenler ise bu amaçla oluşturulan www.soundsslike.com internet sitesini ziyaret ederek, kentlerinde kaydettikleri sesleri yükleyebiliyor.

Hüseyin Kuşçu tarafından geliştirilen ve sergi öncesi katılımcılarla buluşan interaktif harita, sergi boyunca ses kayıtlarını toplamaya devam edecek.

Her kullanıcı siteye kayıt olup gündelik hayatta karşılaştığı sesi kaydedip, lokasyon belirterek bu adrese yükleyebiliyor yada harita üzerinde eğlenceli bir keşife çıkabiliyor.

Sergi kurulumu ise tüm hızıyla devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın