TESKİ Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması ödül töreni ve kolokyumu 5 Aralık 2015 günü Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası'nda yapıldı.
Saat 13:00’da başlayacağı belirtilen kolokyum Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın gecikmesi nedeniyle saat 14:00’te başladı.
Kolokyumda ilk olarak TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) Yönetim kurulu başkanı Şafak Başak söz aldı. Başak, “Seçilen projenin uygulanması için elimden geleni yapacağımı belirtirim,” dedi. Başak’ın ardından Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Kolokyum, yarışma kazananlarına ödüllerinin takdim edilmesi ve jürinin değerlendirmelerini sunması ile devam etti.
Jüri adına ilk olarak sözü Oğuz Öztuzcu aldı. Öztuzcu, yarışma alanıyla özel olarak ilgilendiklerini, bu bölgelerin tarım alanlarına yumuşak geçiş alanları olarak gördüklerini belirtti. Bunun yanı sıra TESKİ binasının çevresindeki yapıları da etkilecek bir öneme sahip olduğunu vurgulayan jüri başkanı, binanın bürokrasiyi aksettirmesinden ziyade daha mütevazi bir form arayışı içerisine girdiklerini belirtti. Birçok seçimin oy birliğiyle yapıldığı belirten Öztuzcu TESKİ yönetiminin de kararlar konusunda hem fikir olduğu güzel bir ortam yakalandığını belirtti.
Ardından sözü alan Didem Özdel “tamamlanmamış tarafları olan fakat bir mimari dil arayışına girmiş öneriler üzerinde uzlaştığımız bir yarışma” diyerek, en çok üstüne gittikleri konunun insan ölçeği olduğunu belirtti ve “Çok karmaşık bir programdı belki kütleleri parçalayarak programı çözme yoluna giden katılımcılar öne çıkmış olabilirler,” dedi.
Nurbin Paker, “Bir yarışma dili oluşması söz konusu. Dolayısıyla bir dil üretme meselesi bizim için çok önemliydi. Gerek malzeme, yerel ölçekle… Yani yerelin ölçeğini yorumlamaya çalışan projelere daha dikkat çekici olarak baktık” dedi.
Jürinin değerlendirmesinin ardından kolokyumda soru cevap bölümüne geçildi.
5 yorum
TESKİ yarışması ile ilgili daha önce yapılmış bir habere yazmış olduğum yorumu bu haber içinde yazmak istedim;
Merhaba, eğer ben yanlış görmüyorsam haberin hiçbir yerinde TESKİ’nin hangi kurum olduğu yazmıyor, hal böyle olunca Google’dan aramak gibi ek bir çabaya ihtiyaç duyuluyor. Aynı şekilde Namık Kemal Üniversitesi’nin de hangi kentte olduğu bilgisi yer almıyor. Bunlar küçük ama bence bir haber için önemli ayrıntılar.
İyi çalışmalar,
Barış
Barış Bey merhaba,
Uyarınız için tekrar teşekkür ederiz.
Takdir edersiniz ki, yazının akışkanlığı, uzunluğu gibi detaylar da yazının anlaşılabilirliğine etki eden önemli kriterler. Dolayısıyla, geçen her kavram, yer, kurum vb konulara ilişkin detay vermemiz her zaman mümkün olmuyor ne yazık ki. Fakat bu haber özelinde belirttiğiniz değişiklikleri yapıyoruz.
Tekrar teşekkür ederiz,
İyi çalışmalar dileriz,
Hala mı Google’ı kabullenmedik demek istedim ben de. 🙂
http://rktr.co/1lQYhMo
Bunca yıldır yayın yapan bir kuruluş olarak “Arkitera bari bunu yapmasın” demek isterim 🙂 Yazdıklarımın temel haber hazırlama kriterlerinden biri olduğunu düşünüyorum…