Berkeley Sanat Müzesi 2016’da Açılacak

Diller Scofidio + Renfro tasarımı Berkeley Sanat Müzesi / Pasifik Film Arşivi ilk sergisi "Yaşamın Mimarisi"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

UC Berkeley Kampüsü’nde inşaatı devam eden Berkeley Sanat Müzesi’nde sona yaklaşıldı. Diller Scofidio + Renfro’nun EHDD ile birlikte tasarladığı eski ile yeniyi bir araya getiren yuvarlak hatlara sahip yapı, Berkeley’nin baskı merkezini modern sergi alanları, ofisler ve sahnelerle Berkeley’nin sanat bölgesinde bir odak noktasına dönüştürüyor.

Mevcut Art Deco stilindeki yapıyı çerçeve olarak kullanan Diller Scofidio + Renfro, mekanları bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düzenledi. 4.500 m2‘lik varolan binanın yeniden işlevlendirilmesiyle elde edilen sekiz galeri alanına, 3.200 m2‘lik bir yeni bir yapı da eklendi. Mevcut binada gün ışığından faydalanmak için tasarlanmış testere dişi çatı gibi özgün özellikler korundu.

Yeni yapı ise özellikleriyle hem farklılaşıyor hem de Art Deco geleneğini yansıtıyor. Paslanmaz çelik kaplı eğrisel formu, farklı çizgileriyle bütünsel bir dil oluştururken, 1930’larda yapılmış baskı merkezinin aerodinamik yapısına da işaret ediyor.

Berkeley Müzesi ve Pasifik Film Arşivi farklı ölçülerde iki sinema salonu, kafe, çeşitli galeriler ve toplanma alanlarına sahip. Daha bireysel aktiviteler için ise 4 sanat ve film çalışma merkezi ile okuma odaları ve laboratuvarlar mevcut. Projeksiyon ve akustik sistemleri ile müze çok sayıda film gösterimi, eğitim programları, performanslar ve sergilere ev sahipliği yapacak. 

Merkezin 2016 yılının başında açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın