Buraların En Büyüğü O Bir Başka…

1955'te gösterilen "The Hole Idea” isimli Looney Tunes çizgi filminden esinlenilerek tasarlanan proje yakın zamanda konsept kategorisinde Ontario Association Of Architects Award’ın da sahibi oldu.

Torontolu mimarlık ofisi Weiss Architecture & Urbanism’in geçen sonbaharda Warming Huts 2015 Yarışması için hazırladıkları “The Hole Idea” isimli ödüllü projeleri, 2015 Ocak ayında inşa edildi. Oluklu çelik boruların birleşiminden oluşan proje; projeyle aynı ismi taşıyan 1955 yılındaki bir Looney Tunes çizgi filmden esinlenilerek tasarlanmış.

Karla kaplanan ve sadece renkli boruların uç kısımlarıyla büyük sarı açıklığın dışarıdan görünebileceği şekilde tasarlanan strüktürün uzaktan büyük bir kar kütlesi gibi algılanması hedeflenmiş. Oluşturulan bu delikler kentin sıradan kış peyzajına renk katıyor ve her yaştan kullanıcının ilgisini çeken bir oyun alanına dönüşüyor.

Oluşturulan kemerli geniş alan aynı zamanda yanındaki nehirden esen soğuk rüzgardan korunmak için bir sığınak görevi görürüyor. 

Kevin Weiss, Sophie Tremblay ve Mina Hanna’dan oluşan tasarım ekibine göre Warming Hut Yarışması oyuncu ve spontane bir şeyler üretmek için bir çağrıydı.

Fotoğraflar: Leif Norman

Etiketler

Bir yanıt yazın