Kitaptan Mobilyaya

Kitaplığınızda saklı bir kitap mobilyanız olsa ve sadece kapağını kaldırarak tabure veya sehpaya dönüşse?

İngilizcede kitap ve mobilya anlamına gelen “book” ve “furniture” kelimelerinin birleşiminden oluşan “Bookniture” isimli kompakt tasarım kitap görüntüsüne sahip çok amaçlı bir mobilya. 

Kolay depolama, hızlı kurulum, çok işlevli ve ergonomik olma gibi özelliklere sahip bu tasarım sonsuz kullanım olanağı sağlıyor: tabure, ayak uzatma, komodin, çalışma masası ve daha fazlası…

Aslında neler yapabileceğiniz hayal gücünüze bağlı. Örneğin, 2 bookfurniture‘ı üst üste koyarak bir masa ve başka bir tanesiyle de sandalye hazırlayıp bir set oluşturabilirsiniz.

Hafif ve ergonomik olan bu tasarım sizinle istediğini yere gelebilir tabii.

Hong Konglu MIKE/PLATEAUS tarafından geliştirilen bu projenin hikayesi, yüksek nüfusa sahip bir kentte yaşam ve çalışma alanlarının kısıtlı mekanlara sahip olmasıyla başlıyor. Evde mekanlarının her santimetrekaresini değerlendirmek isteyen müşteriler için kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde.

Farklı malzemeler ve iskelet sistemleri denendikten sonra tasarımcılar süper güçlü petek yapısına karar vermişler. Petek, Amerika’dan ithal edilen kraft kağıdıyla yapılıyor ve direnç gücünün yanı sıra neme karşı da dayanıklı. Yapılan testler, kendi ağırlığının 100 katı kadar ağırlık taşıyabildiğini göstermiş ve açıldığında önceki hacminin 14 katına kadar genişleyebiliyor.

Kickstarter‘da istediğini elde eden, üretilecek tasarımın iki farklı renk seçeneği bulunuyor: siyah ve kahverengi. Üstündeki polyester tablanın ise 4 farklı renk seçeneği mevcut: kırmızı, yeşil, gri, ve siyah.

Etiketler

Bir yanıt yazın