Davos Bittikten Sonra?

İsviçre'nin rakımı en yüksek kentlerinden Davos, 1971'den beri her sene Dünya Ekonomi Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Peki her sene düzenlenen bu dev etkinlik sona erdikten sonra Davos'u ne bekliyor?

Her sene Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Fuarı, Türkiye’de belki ekonomistler ve ekonomiye yön veren diğer profesyonel alanlardan uzmanların ilgisini çekiyordu ama herkesin belleğinde 2009 yılında konuşmasının kesilmesine sinirlenen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “One minute” çıkışıyla yer etti.

Peki mimarlık dünyasını ne derecede ilgilendiriyor bu İsviçre’nin küçük kenti?

Belli aralıklarla farklı ülkelerde, şehirlerde yapılan olimpiyatlar ve olimpiyatların o kente getirdikleri ile daha çok götürdükleri malumunuz mimarlığın, şehirciliğin, hatta insanlığın konusu. Ve Davos’ta da durum belki olimpiyatlardaki kadar vahim olmasa da aynı sorun mevcut. Sadece 11 bin nüfusa sahip bu kent, senede bir defa dev bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için elinden geleni ardına koymuyor. Zaten de koydurtmuyorlar.

Davos zamanı 3 yıldızlı otellerde bile yer bulunamazken, senenin geri kalanında 19 müşterisiyle devam etmek zorunda kalan küçük bir otel, 5 yıldızlı oteller, restoranlar nasıl hayatta kalıyor?

Her sene orada dünyanın ekonomisi tartışılıyor ama ya etkinliğin yapıldığı kentin ekonomisi? Ekonomi de yetmez, ekolojisi?

Etiketler

Bir yanıt yazın