Çift Cumba’da Neler Oluyor?

Kiremit çatısı ve cumbaları ile kentte önemli bir imge özelliği taşıyan bu evde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından içeriden dışarılara taşmaya çalışan bir hareket başlatılmış durumda.

Yaklaşık 200 yıllık bir tarihi günümüze taşıyan Muğla kentinin ilk ve tek çift cumbalı evinin varisleri Prof. Dr. Güner Gürsel, Serpil Erbaş ve Sevinç Günizi tarafından bağışlanması, ardından Muğla Valiliği ve İl Özel İdare’nin maddi desteği ile onarımının tamamlanması ve Şubat 2014 itibariyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilmesi ile Çift Cumba: Menteşe Kültür Evi’nde yepyeni bir serüven başladı.

Zühre Sözeri’nin koordinatörlüğünde başlayan yeni çalışmaların temel amacı ‘Kent ile Üniversiteyi Bütünleştirmek’, birbirinden haberdar etmek ve ortak çalışmalar üretmek. Kentin dışından gelecek ortak üretimlere de açık olduklarını belirten organizasyon, şimdiden kent dışından bazı kurumlar ile ortak çalışmalar üretmeye başlamış bile.

Muğla kentinde yeni süprizler yaratmayı, kent ve üniversitedeki çalışmalar hakkında farkındalıklar oluşturmayı amaçlayan 2015 yılı etkinliklerinin sloganı ise ‘Çift Cumba’da neler oluyor?’

Etiketler

Bir yanıt yazın