2004 yılında aldığı Ağahan Ödülü'nün jürisinin 'B2 Evi' için kehanet şeklindeki görüşleri gerçekleşiyor gibi gözüküyor.
Ağahan Ödül Jürisi, ‘B2 Evi’ için şunları söylemişti:
“Çevresindeki yapılar ve yerşekilleriyle birlikte geçmişten gelen bir ev; kendine en yaraşan giysilere bürünmüş, gururla bekliyor kendi çağının gelmesini, çevresindekilerin de çözülüp kendisini bağırlarına basmasını, giderek bütün o görünümün yenilenmesini.”
B2 Evi’nin yer aldığı Büyükhüsun Köyü, Çanakkale Ayvacık’a bağlı, yokuşlu bir yolu aştıktan sonra ulaşılan yamaç üzerine kurulu ufak bir yerleşke. İlk bakışta yerleşkedeki taş yapı yoğunluğu hemen göze çarpıyor ve köyün içinde asfalt yol da bitip taş yola girilince, buranın özelliğinin bakirliği olduğu anlaşılıyor. Sakin, klasik yazlıkçı kültüründen çok uzak bir yer burası.
B2 evini bulmak hiç zor değil. Bunun sebebi lokasyonunun kolaylığı ya da hemen göze çarpması değil pek tabi ki. Köyün sakinleri, yabancıların ”Ödüllü Ev”i görmeye geldiğini biliyorlar. Han Tümertekin’in 2005 yılında inşa edilen bir yapısı daha var aynı köyde: SM Evi. Bu evi bulmak için fotoğrafını göstermek gerekiyor ama onun da takma isminden dikkat çektiği anlaşılıyor: Camlı Köşk.
Ağahan Jürisi’nin şaşılacak derecede yerinde olan öngörüsüyle doğru orantılı olarak köyde yapılan yeni yapıların B2 Evi’nden esinlenmesi gerçekten ilginç. Yani gerçekten de Ev’in “çevresindekiler çözülüp yapıyı bağırlarına basarak, bütün görünümü yenilemeye” başlamışlar; diğer bir deyişle B2 Evi, Köy’ün yerel tipolojisinin yeni oluşumu için rol model olmuş.