“Yarışmayla Yap”ılıyor: Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi

2008 yılı Haziran ayında sonuçlanan Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması şantiye aşamasında. Projenin 2014 yılı Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Fethiye Belediyesi tarafından Mart 2008’de açılan Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması Haziran 2008’de sonuçlandı. Süleyman Akkaş, Nihal Şenkaya Akkaş, Ali Çalışkan ve Ahmet Çorapçıoğlu’ nun tasarımı olan proje, 109 proje arasında birinci seçildi. 

Yarışmanın sonuçlanmasından hemen sonra jüri raporunda yer alan jüri tavsiyelerine göre bazı revizyonlar yapıldı ve belediyeye sunuldu.


Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması  

Aynı yıl belediyenin uygulama projeleri ile ilgili müellif ekiple herhangi bir görüşmesi ve talebi olmadı.

Takip eden yıllarda da arsa ile ile ilgili resmi problemler ve belediyenin bütçe problemlerinden dolayı belediye ile çeşitli görüşmeler yapıldı fakat uygulama projelerinin başlaması ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

2011 yılının Ağustos ayında belediyeden gelen talep üzerine görüşmeler başladı. Fethiye Belediyesi uygulama projelerinin yapım işinin 2012 yılı bütçesinde yer alacağını, projenin ihale edileceğini, ihalenin uygulama projeleri üzerinden yapılacağını bildirmesi üzerine , müellif ekipten 2012 yılı başında uygulama projelerine başlanması istendi. Karşılıklı görüşmelerin ardından uygulama projeleri için belediye ile sözleşme imzalandı ve 2012 yılı Ocak ayında uygulama projelerine başlandı. 

Uygulama projeleri ihale paketi 2012 yılı Temmuz ayında teslim edildi.


Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi Uygulama Projesinden

Belediye aynı yıl ihaleye çıktı. Birinci ve ikinci ihaleler katılım olmaması nedeniyle iptal edildi. 2013 yılı Nisan ayında sonuçlanan üçüncü ihalenin sonunda yatırımcı firma belli oldu.

İhalenin sonuçlanmasıyla birlikte yatırımcı firma Eroğlu Gayrimenkul Gel. Yat. AŞ. ile görüşmeler başladı. Yatırımcı firmanın kiralama ile ilgili istekleri, arazi içinde yer alan üç adet ağacın korunması ve mühendislik projelerinin yeniden hazırlanmasının talep edilmesi üzerine tadilat projelerinin hazırlanma gerekliliği ortaya çıktı ve tüm tadilat projeleri üç ay içerisinde hazırlandı. Yatırımcı firmanın isteği doğrultusunda projeye Erasta Fethiye ismi verildi.


Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Kasım 2013

2014 yılının Nisan ayında açılması planlanan Erasta Fethiye ‘nin şantiye aşaması ve kontrollük süreci devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın