Antalya’daki Tarihi Öğretmen Evi Restore Ediliyor

Antalya'da bulunan eski öğretmen evi tarihi misyonuna uygun olarak restore ediliyor.

Mülkiyeti Antalya İl Özel İdaresi’ne ait Işıklar’daki öğretmen evinin baştan aşağıya yenilenecek tescilli bina da halen; yıkım, söküm ve raspa işlemleri büyük bir titizlilikle yürütülüyor. Cumhuriyet’in kuruluşundan önce inşa edilen tarihi bina, 22 Eylül 1979 tarih ve 1935 Sayılı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alınmış bugün ise Antalya’nın kıymetli binaları arasında yer alıyor.

Antalyalı Rum tüccar Danilidis’e ait bir malikane olarak hizmet veren ve o dönemde genellikle paşalar, politikacılar ve subaylar tarafından kiralanarak kullanılan tescilli bina, Antalya İl Özel İdaresi’nce aslına uygun olarak yenileniyor. Özgün mimarisi dikkate alınarak Antalya İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan tarihi bina, 1984’den 1995 yılına kadar Antalya Öğretmenevi olarak kullanılmış daha sonra da Merkez Öğretmenevi’ne bağlı Öğretmenler Lokali olarak hizmet vermişti.

Yıl sonuna kadar devam etmesi ön görülen çalışmalar sonucunda tescilli binanın ilk yapıldığı dönemin özelliklerini yansıtacağı gibi başta öğretmenler olmak üzere tüm Antalya’ya daha kaliteli hizmet vermesinin hedeflendiği açıklandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın