Paralel Evrende Mimarlık Böyle Oluyor!

Mimari görselleştirme firması Atakan Animasyon'un çalışmaları arasında Emek Sineması, Sulukule ve Yassıada gibi tartışmalı projelerin görsellerine rastladık.

Atakan Animasyon isimli bir mimari görselleştirme firmasının çalışmaları arasında Emek Sineması, Sulukule Yenileme Projesi ve Yassıada Projesi gibi kent ve mimarlık gündeminin tartışmalı projeleri de yer alıyor.

Ortaya koyulan bu imajlar bize, tüm tartışmaların göz ardı edilerek yapılan planlama ve mimarlık çalışmalarının sanki paralel evrende yürütüldüğünü söylüyor.

Emek Sineması

Yassıada Projesi

Sulukule Yenileme Projesi

Etiketler

1 Yorum

  • kadri-atabas says:

    Sanıyorum, pek çok alanda olduğu gibi, Türkiye Atatürk döneminde yaşadığı büyük sıçramanın yarattığı ” arada kalan” süreci şimdi yaşamaya çalışmak gibi bir travmadan geçiyor. Bu durum çok önemli tartışmaları taşır. Bir ucu 1. ve 2. Milli mimariye uzanıyor, diğer ucu, olmayan burjuvazinin lümpenleşmiş kültürsüzlüğüne uzanıyor.Sanıyorum bu hesaplaşma yaşanacak. Beni rahatlatan tek unsur, bu yapıların iyi çözülmüş planlara/ strüktürlere sahip olma olasılığı, o zaman bu “giydirmeyi” yeniden” giydirirler”…
    Şimdilik,bizim paralel evrenimizde,bunu gözlemleyip, hatta deneyimleyip yaşayacağız. Bu yeni bir “paralel evrenler” durumu değil. Osmanlı’nın 2. Mahmut’undan buyan paralel evrenler bizim gerçeğimiz.

Bir yanıt yazın