Taksim’e sahip çıkan festivale katılsın

Taksim Projesi itirazlara rağmen devam ederken, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği 13 nisanda 50 bin kişinin katılacağı bir festivale hazırlanıyor.

Taksim Gezi Parkı’nı katledecek ve Taksim’e çıkan yolları otobana çevirecek olan Taksim Projesi süratle devam ediyor. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, düzenlediği festivalle katliamı durdurmak için 50 bin kişiyi Gezi Parkı’na toplamayı amaçlıyor.

150 gönüllü çalışıyor

Taksim Projesi hız kesmeden devam ederken Gezi Parkı’ndaki ağaçlar kesilerek yapılacak olan Topçu Kışlası ise 2 No’lu Koruma Kurulu’nun reddetmesine karşın çoğunluğunu bürokratların oluşturduğu Yüksek Kurul tarafından onay aldı. Tüm bunlarla birlikte sivil toplum kuruluşları da çalışmalarını hızlandırdı. Projeye karşı çıkanlar tarafından Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kuruldu. Daha önce Taksim projesine karşı başlatılan imza kampanyasında toplanılan 50 bin imza Koruma Kurulu’na iletilmişti.

Bu fikirden yola çıkan dernek, şimdi de 13 nisanda Taksim Gezi Parkı’nda düzenleyeceği festival ile 50 bin kişiyi toplamayı hedefliyor. Bir aydır festival için çalışan 150 kişilik grup, maddi ve manevi olarak gönüllülük esasıyla çalışıyor. Festivalde Bulutsuzluk Özlemi, Yasemin Mori, Yaşar Kurt, Kolektif İstanbul, Büyük Ev Abluka gibi isim ve guruplar sahne alacak. Yine Lale Mansur, Pelin Batu, Demet Evgar gibi birçok isim de festivale destek veriyor.

Tarihe geçecek eylem

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nden yapılan açıklamada festival için çağrıda bulunulurken, şu ifadelere yer verildi: “Taksim Gezi Parkı’na gelecek ve Topçu Kışlası’na, ‘Yayalaştırma Projesi’ne, bu rantsal dönüşüme hayır diyecek 50 bin kişinin, çok şeyi değiştireceğine inanıyoruz. Bu eylem-festivalin, Taksim Mücadelesi’ne maksimum katkıyı sağlayabilmesinin yolunun, dayanışmayı büyütmek olduğunu biliyoruz. Gelin aklımızı, fikrimizi, güçlerimizi birleştirelim ve 13 nisanda tarihe geçecek bir eylem gerçekleştirelim. Taksim’e ve Taksim Gezi Parkı’na birlikte sahip çıkalım.”

Etiketler

Bir yanıt yazın