Opera’ya da bir cami

Gençlik Parkı’nın tam karşısında bulunan otopark alanı, cami alanı olarak belirleniyor.

Hemen yanında da Cumhuriyet döneminin önemli mimari yapılarından İller Bankası binasının da yıkımı gündemde.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, “Bu alanda bir camiye değil, rahat, huzurlu bir meydana ihtiyaç var” dedi. Candan, bu girişimin ideolojik bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Bu alanda cumhuriyet tarihini yansıtan yapılar olduğunu belirten Candan, yapıların çoğunun tescilli olduğunun da altını çizdi. Cami için bu yapıların yıkılmasının gündemde olduğunu belirten Candan, sadece cami değil, alan içinde alıveriş mekanlarının da yapılacağına dikkat çekti. Halkın ibadetine saygılı olduklarını belirten Candan, bu alanın halkı rahatlatacak bir kent meydanı olmasının, halkın ihtiyaçları açısından anlamlı olacağını dile getirdi.

AOÇ’de Bilirkişi İncelemesi

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hakkında da bilgi veren Candan, 22 Mart 2013 tarihinde AOÇ için bilirkişi heyetinin alanda inceleme yapacağın söyledi. Candan meslek odaları olarak inceleme esnasında orada olacaklarını belirtti.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Kamuya ait alanların (okul, sağlık, kültür, dini tesis…) ihdasında, yeşil veya açık alanlar, parklar yerine, dönüşümü ve yeniden yapılması gereken yapılaşmış alanlarda donatı alanları önerilebilir. Bu durumda imar aktarımı olması gerekeceğinden planlı, ulaşımı uygun en yakın boş konut alanları tercih edilebilir. Donatısı eksik, yoğun yapılaşmış alanların seyreltilmesi ve buralarda donatı alanlarının arttırılması için hoş olmasa da toplum yararı için, ancak aktarımdaki sakinlerin de teşvik edilmesi ve ayrıcalıklarla aktarımın özendirilmesi vb. konular tartışılmalıdır. Daha iyi yaşam alanları için daha iyi yaşam alanlarına göç. Tartışılmalıdır.

Bir yanıt yazın