AGÜ Sümer Kampüsü Projesi, Türkiye Birincisi Oldu

Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü projesi, "Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları" araştırmasında iki ödüle layık görüldü.

Abdullah Gül Üniversitesi’nin, Singapur’da Dünya Mimarlık Fuarı’nda birinci olan Sümer Bez Fabrikası’nı kampüse dönüştüme projesi, Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği “Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları” araştırmasında hem Türkiye birincisi, hem de Türkiye ikincisi seçildi.

Sümer Bez Fabrikası’nı bir eğitim kampüsüne dönüştürmeyi amaçlayan AGÜ Sümer Kampüsü Projesi Capital Ekonomist ve Maison Française dergileri ile hürriyetemlak.com desteği ve Silverline’ın sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları” araştırmasında iki ayrı kategoride ödül aldı. Bu yıl 12 ayrı kategoride yapılan araştırmada, Eğitim Kategorisinde Sümer Kampüsü projesi Türkiye birincisi oldu.

1935 yılında hizmete girerek Cumhuriyet’in ilk sanayi tesisleri arasında yer alan ve sanayileşme hamlesini temsil eden Sümer Bez Fabrikası’nı, üniversite kampüsüne dönüştürecek proje Mimari Dönüşüm Kategorisinde de Türkiye ikincisi oldu. Ödüller, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu’na, İstanbul Grand Hyatt Otel’de düzenlenen törenle verildi. Abdullah Gül Üniversitesi’nin Ankara’nın doğusunda ilk defa uluslararası bir üniversite olacağını vurgulayan Sabuncuoğlu, Emre Arolat Mimarlık (EAA) tarafından hazırlanan AGÜ Sümer Kampüsü projesinin geçen ekim ayında Singapur’da yapılan Dünya Mimarlık Fuarı’ndaki Eğitim Kategorisinde dünya birincisi seçildiğini anımsattı. AGÜ’nün iki ayrı kampüsü olacağını belirten Sabuncuooğlu, Sümer Kampüsü Projesinin yanı sıra ana kampüs projesi olan Mimar Sinan Kampüsü Projesinin de önemli bir proje olduğunu söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın