Schmidt Hammer Lassen Architects’ten Dordrecht Belediyesi’ne Yeni Bina

Hollanda'daki Dordrecht Belediyesi'nin yeni Şehir Binası için açılan uluslararası yarışmayı Schmidt Hammer Lassen Architects kazandı.

22.000 metrekarelik bina Dordrecht’in en önemli kamu merkezi olacak. Binada, vatandaşlık hizmet merkezi, kütüphane, turist bilgi merkezi ile Dordrecht ve Drechtsteden belediyelerinin kamu hizmetleri için işyerleri bulunuyor.

Yeni bina önerisi, Dordrecht’in su üzerinde bir şehir olarak ruhunu ve kimliğini somutlaştırıyor. Tren istasyonu ve tarihi şehir merkezi arasındaki eşsiz konumu ile proje, paydaşlarıyla birlikte oluşturulan bir kültür kolaylaştırıcısı, bir bağlayıcı, fikirler ve yenilikler için bir ortam işlevi görecek.

Schmidt Hammer Lassen’in ortağı Elif Tınaztepe, “Dordrecht’te yaşayanlar ile birlikte bu kadar önemli bir kültürel proje gerçekleştirmek üzere seçildiğimiz için heyecanlıyız,” dedi.

Schmidt Hammer Lassen’in Dordrecht’in yeni Şehir Evi vizyonu mekânsal çeşitliliği, fiziksel ve görsel bağlantıyı bir araya getirerek şehrin vatandaşları, ziyaretçileri ile belediye personeli için sıcak bir ortam yaratıyor.

Kazanan proje, binanın çevresinde ana girişi işaretleyen ve şehir merkezine bağlanan bir meydan ile daha samimi bir kamusal alan yaratan bir cep parkı gibi birkaç yeni kamusal alan da öneriyor.

Jüri, konuya “radikal, ustaca ve kapsamlı” yaklaşımı nedeniyle Schmidt Hammer Lassen’in projesini seçmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın