Heykeller bir bir kaldırılıyor!

CHP İBB Meclis Üyeleri Topbaş'a sordu: Heykeller bir bir kaldırılıyor. Gerekçe nedir?

CHP İBB Meclis Üyeleri Başkan Topbaş’a sordu: İstanbul’da ki sanat eserleri olan heykeller bir bir kaldırılıyor. Gerekçe nedir? Talimatları kim veriyor?

CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar hazırladıkları yazılı soru önergelerinde İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordular: “İstanbul’da sanat eserleri heykeller kaldırılmıştır. Kaldırılan heykellerin kaldırma gerekçesi nedir? Kaldırma talimatını kim vermiştir? Bu heykeller şu anda nerede bulunmaktadır?”, “İBB bünyesinde yayın yapan TV’nin, İBB’nin Bütçe görüşmelerinde muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarını yayınlamama gerekçesi nedir? Bu konuda herhangi bir talimatınız var mı? Varsa gerekçesi nedir?”, “Miniatürk Parkta hangi illerimizi temsilen eser bulunmaktadır? Eserleri sipariş edildiği halde henüz konulmamış hangi illerin eserleri vardır? Bugüne kadar meydana gelen herhangi bir olay var mıdır? Varsa mahiyeti nedir? Adli ve idari sonuçları nedir?”

İstanbul’da ki sanat eserleri olan heykeller bir bir kaldırılıyor. Gerekçe nedir? Talimatları kim veriyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen 3 adet yazılı soru önergeleri şöyle;

İstanbul’da sanat eserleri heykeller kaldırılmıştır. Kaldırılan heykellerin kaldırma gerekçesi nedir? Kaldırma talimatını kim vermiştir? Bu heykeller şu anda nerede bulunmaktadır?

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Yıllardır İstanbulluların görmeye alıştığı heykellere 2010 Avrupa Kültür Başkenti, 2012 Spor Başkenti olan İstanbul’da ya rastlanamamakta ya da bu önemli sanat eserlerine gerekli önemin verilmediği, bakım ve onarımlarının yapılmadığı görülmektedir. Türkiye’nin yetiştirdiği aşağıda belirtilen sanatçılar tarafından Hakkı KARAYİĞİTOĞLUNA ait Lütfi Kırdar Kongre Merkezi önüne, Işılar KÜR’ün Kadıköy’e, Rahmi AKSUNGUR’un Maçka’ya, Ayşe ERKMEN’in Beyoğlu Tünel’e, Meriç HIZAL’ın Üsküdar’a, Ertuğ ALTAN’ın Kabataş’a, Vedat SOMAY’ın Yenikapı’ya, Mümtaz IŞIKGÖR’ün Ihlamur’a, Adem YILMAZ’ın Taksim Gezi Parkı’na, Ümit ÖZTÜRK’ün AHL’nı girişine konulan ve görmeye alıştığımız heykeller yerlerinden kaldırılmıştır. Bu kapsamda;

1. İstanbul’un heykel envanteri nedir? Mevcut envanterde yer alan heykeller kimler tarafından hangi tarihte yapılmış ve nerelere konulmuştur?

2. İBB tarafından 01.04.2004 tarihinden bu yana yaptırılan heykel var mıdır? Varsa hangisidir? Nereye konulmuştur?

3. Kaldırılan heykellerin kaldırma gerekçesi nedir? Kaldırma talimatını kim vermiştir? Bu heykeller şu anda nerede bulunmaktadır?

İBB bünyesinde yayın yapan TV’nin, İBB’nin Bütçe görüşmelerinde muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarını yayınlamama gerekçesi nedir? Bu konuda herhangi bir talimatınız var mı? Varsa gerekçesi nedir?
Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere İBB bünyesinde TV bulunmakta ve yayın yapmaktadır. Anılan TV İBB Meclisinin en önemli görüşmelerinden biri olan bütçe görüşmelerinde İBB Başkanı Sayın TOPBAŞ’ın konuşmasını naklen yayınlarken; muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarını yayınlamadığı, muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarından sonra Sayın TOPBAŞ’ın muhalefete cevap vermesini yayınladığı öğrenilmiştir. Bu kapsamda;

1. Bu TV kanalının yayıncılık ilkeleri nedir?

2. İBB’ye ait TV Kanalı hangi meclis çalışmalarını yayınlamaktadır?

3. Bütçe görüşmelerinde muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarını yayınlamama gerekçesi nedir? Bu konuda herhangi bir talimatınız var mı? Varsa gerekçesi nedir?

4. Bundan sonraki İBB Meclis çalışmalarının tamamının anılan TV’den yayınlanmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?

Miniatürk Parkta hangi illerimizi temsilen eser bulunmaktadır? Eserleri sipariş edildiği halde henüz konulmamış hangi illerin eserleri vardır? Bugüne kadar meydana gelen herhangi bir olay var mıdır? Varsa mahiyeti nedir? Adli ve idari sonuçları nedir?

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Minyatür eserler parkı olan Miniatürk uzun zamandan beri hizmet vermektedir.

1. Açıldığından bu yana yıllık ziyaretçi sayısı nedir?

2. Yıllar bazında ziyaretçiler tarafından kişi başına ödenen ücret nedir?

3. Giriş ücretinden kimler istisnadır?

4. Parkta şu anda kaç personel görev yapmaktadır? Fazla çalışma saatleri için ödenen mesai saat ücreti nedir? İşyerinde hangi sendika örgütlüdür?

5. Parkta hangi illerimizi temsilen eser bulunmaktadır? Eserleri sipariş edildiği halde henüz konulmamış hangi illerin eserleri vardır?

6. Bingöl ilini temsilen bulunan eser var mıdır? Varsa hangisidir? Yoksa konulması için bir girişimiz var mıdır?

7. Bugüne kadar meydana gelen herhangi bir olay var mıdır? Varsa mahiyeti nedir? Adli ve idari sonuçları nedir?

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın