San Fransisko’nun ”İnsanlık İçin Ev” Yarışmasından Erdem Mimarlar’a Ödül

'slim | house' çalışmasıyla Berkeley, CA'dan Robert Coliins'in birinciliği kazandığı yarışmada New York'taki ofisiyle yarışmaya katılan Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler 4'lük ödülüne sahip oldu.

Habitat For Humanity sponsorluğunda organize edilen yarışmaya Amerika genelinden 27 proje katıldı. Yarışmanın jürisi Donald MacDonald, Phillip Kilbridge ve Lou Vasquez’dan oluşuyordu.

”Build for humanity with us!” sloganıyla açılan yarışmanın hedefi San Francisco’nun 2020 vizyonu için dinamik fikirler aramaktı. San Francisco 2020 vizyonu kapsamında hedef 400’den fazla yeni ev inşa etmek ve en az 200 ev ve 50 mahalleyi yenilemek.

Erdem Mimarlar’ın önerdiği evler doğanın temel malzemelerinden birisi ahşabın en doğal hali olan kütüklerden oluşmakta. Tek kişilikten, 3-5 kişilik aile profillerine kadar dinamik bir aile yapısına hizmet edecek evler, bir konut kompleksi halinde olup, ihtiyaca göre modüler olarak yatayda ve dikeyde genişleyebilmektedir.

Yarışmada dereceye giren ekipler:

1.Ödül Robert Collins – Berkeley, CA
2.Ödül Keith Rivera – Santa Barbara, CA
3.Ödül Niv Ben-Ad i- Maplewood, NJ
4.Ödül Sunay Erdem, Günay Erdem, Uğur Kara- NYC

‘slim | house’ çalışmasıyla 1.Ödülü’nü kazanan Robert Colins

‘Four Fundamentals For An Everyday Modernism’ çalışmasıyla 2.Ödülü’nü kazanan Keith Rivera’nın projesi

‘A Symbiosis of Community and Environment’ çalışmasıyla 3.Ödülü’nü kazanan Niv-Ben-Ad’ın çalışması

Erdem Mimarlar’ın Home For Humanity projesi ekibi: Sunay Erdem, Günay Erdem, Uğur Kara, Danışman ve Yardımcılar: Kaan Tuna, Serhat Ulubay, Oğuzhan Girgin, Brazer Bozlak, Oktay Kara, Mehmet Emin Daş, Gökhan Koç, Aslı Tulay Erdem, Serpil Öztekin Erdem, Ada Erdem, Yaser Can

Etiketler

Bir yanıt yazın