BIG, Dünya Dışı Yapı Sistemi Olan Project Olympus için NASA ile İş Birliği Yapıyor

BIG-Bjarke Ingels Group, inşaat teknolojileri şirketi ICON ve SEArch + (Space Exploration Architecture) ortaklığında, uzay tabanlı bir inşaat sisteminin araştırma ve geliştirilmesi için NASA ile birlikte çalışıyor.

NASA, Artemis programı aracılığıyla Ay’ın sürdürülebilir yüzey araştırmaları için ilk Dünya dışı yer olacağının sinyalini verdi. BIG, sürdürülebilir, doğru yaşam koşullarına sahip Project Olympus’u tasarlamak için ICON ile ortaklık kurdu. Bu inisiyatif, NASA ve SEArch + ile birlikte iniş pistlerinden yaşam alanlarına kadar, Ay’da bir medeniyet kurmak üzere çalışacak.

“Biçim vermek, Danca tasarım kelimesinin karşılığı. Kelime, tam anlamıyla henüz biçimlendirilmemiş olana biçim vermek anlamına gelir. Bu, Dünya’nın ötesine geçip nasıl olduğumuzu hayal etmeye başladığımızda temelden anlaşılır hale gelir. Tamamen yeni dünyalar inşa edip yaşayacağız. ICON ile hem maddi, hem teknolojik hem de çevresel olarak yeni sınırlara öncülük ediyoruz. Dünyadaki zorluklarımızın yanıtları Ay’da bulunabilir.”
Bjarke Ingels , BIG-Bjarke Ingels Group.

NASA’nın Alabama, Huntsville’deki Marshall Uzay Uçuş Merkezi ile ortaklaşa çalışan ICON, çeşitli işleme ve baskı teknolojileriyle ay toprağı simülasyonunu test edecek. Testler, Ay’da altyapıyı basabilecek olası bir tam ölçekli ek yapı sistemi için prototip unsurların tasarlanmasına, geliştirilmesine yardımcı olacak.

“Başka bir dünyada, insanlığın ilk evini inşa etmek insanlık tarihindeki en iddialı inşaat projesi olacak. Bilim, mühendislik, teknoloji ve mimariyi gerçek anlamda yeni zirvelere taşıyacak. NASA’nın bunun gibi uzay çağı teknolojilerine yaptığı yatırım, yalnızca insanlığın uzaydaki geleceğini ilerletmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda Dünya’da karşılaştığımız çok gerçek, can sıkıcı sorunları çözmeye de yardımcı olabilir.”
ICON’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Jason Ballard

Project Olympus, insanlığın Mars’ta ikamet etmesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyacağı bina teknolojilerini keşfetmek için bir prototip olarak şu anda Dubai’de geliştirilmekte olan Mars Science City’den sonra BIG’in uzaydaki ikinci projesi. Mars Science City gibi, Project Olympus da Dünya’nın yapılı çevresi ile ilgili 17 BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nden 8’ini ele alacak.

Bjarke Ingels Group ve ICON’dan Mars Simülasyonu: “Mars Dune Alpha”

Etiketler

Bir yanıt yazın