13. Venedik Mimarlık Bienali’nin Açılışına Saatler Kaldı

Venedik Mimarlık Bienali'nin ana sergisi Common Ground teması altında Arsenale ve Giardini'de vücut buluyor. Arkitera olarak sizler için Arsenale'deki kısmını gezdik ve fotoğrafladık...

Arsenale ve Giardini’de mekan bulan 69 projenin yer aldığı sergide mimarlar, fotoğrafçılar, sanatçılar, eleştirmenler ile akademisyenlerden oluşan toplam 119 katılımcının işleri bulunuyor.

Zaha Hadid, Herzog & de Meuron gibi mimarlar sergiye tek başlarına katılırken Norman Foster, Steven Holl, Renzo Piano gibi birçoğu ise meslektaşlarıyla birleşerek farklı projelere imza atmışlar.

Arsenale’de gezerken insan mimar olduğu için şükrediyor adeta. 69 projeden neredeyse hepsi birbirinden ilgi çekici.

Chipperfield sergi için, temayı izleyicilere aktaran özel bir metin hazırlamış. Bu yazıda, “Mimarlık öylesine gerçekleşen birşey değildir ancak güçlerin tesadüfen bir araya gelişi ve beklentiler, düzenlemeler, görüşler ile gereksinimlerin anlaşmasıdır. İş birliği gerekir ve başarısı bu iş birliğinin kalitesine konu olur. Bu katılım sadece disiplinler arasında kalamaz. Kentleri ve yapıları işgal eden, kurallar koyan ve yetkilendiren toplumun da bu katılımda payı olması gerekiyor,” demiş.

Chipperfield aynı yazıda, bu sergi sayesinde mimarların çabalarının sadece tek yönlü ya da modaya uyan iyi niyetli hareketler olmadığının anlaşılacağının da altını çizmiş. Aynı zamanda mimarlığın entelektüel, toplumsal ve fiziksel fikirler açısından zengin ve sürekli olması için katkıda bulunacağını söylemiş. Serginin fiziksel dünyaya anlamlı bir katkı sağlamak adına amaç oldunu da belirtmiş.

Thomas Struth imzalı Unconscious Places isimli sergi ise bienalin 3 farklı yerinde karşımıza çıktığı için dikkat çekiyor.

69 projeden çoğu alışageldiğimiz üzere ofis projelerinden oluşurken bir kısmı ise bienal temasına özel hazırlandığı için göz dolduruyor.

Common Ground mimarlık meraklısı herkesi kucaklamaya hazır. Yarın Giardini’den bienal gündemini bildirmeye devam edeceğiz.

Bizi takip etmeyi ihmal etmeyin.

Etiketler

Bir yanıt yazın