PAB Venedik Mimarlık Bienali’nde!

13. Venedik Mimarlık Bienali kapsamında 27 Ağustos’ta Palazzo Widmann'da, 35 davetli mimarı ve işlerini bir araya getirecek "Mimarlar Fuori’de Buluşuyor" etkinliğine Türkiye’den PAB Mimari Tasarım davet edildi.

İtalyan Mimarlar ve Eleştirmenler Birliği (AIAC)’nin organize ettiği, 13. Venedik Mimarlık Bienali’nin paralel etkinliklerinden biri olan ve genç mimarlık ofislerini dünyaya tanıtmayı ve İtalya’da buluşturmayı amaçlayan “Mimarlar Fuori’de Buluşuyor” organizasyonunda Türkiye’yi PAB Mimari Tasarım temsil ediyor.

Her ülkeden bir ofisin seçildiği ve bir eleştirmen tarafından değerlendirildiği, iki yılda bir yayınlanan Backstage Architecture kitabının lansmanının da yapılacağı organizasyonda, PAB kitapta yayınlanmak üzere seçilen Denizli Kentsel Yenileme Projesi’ni ve son dönemde tamamlanan yapı ve projelerini sunacak.

Önümüzdeki aylarda tüm dünya için mimarlık gündeminin merkezi olacak Venedik Mimarlık Bienali’nin açılışıyla eşzamanlı düzenlenen etkinlik dünyanın her yerinden pek çok mimarı Venedik’te buluşturuyor. Kitapta yayınlanmak üzere seçilen 35 ofisin ülkelere göre dağılımları şöyle: ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Amerika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kıbrıs Rum Kesimi, Kolombiya, Kuveyt, Küba, Lübnan, Macaristan, Meksika, Nijerya, Nikaraguay, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Şili, Tayvan, Türkiye, Ürdün, Venezüela, Vietnam, Yeni Zelanda, Yunanistan.

Basılı kitabın yanı sıra e-kitap olarak da dağıtıma sunulacak yayının editörleri ise Bernardina Borra, Nicolò Lewanski, Rosella Longavita, Federica Russo.

Etiketler

Bir yanıt yazın