Kartal – Kadıköy Metrosu Açılıyor

Uzun bir süredir yapımı devam eden Kartal - Kadıköy Metrosu 17 Ağustos'ta (yarın) açılıyor.

Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal olmak üzere 16 istasyondan oluşan hat 21,6 kilometre uzunluğunda. Hattın Kaynarca’ya kadar uzatılması ile hat uzunluğu 24,5 kilometreye ulaşacak. Mevcut hat üzerinde günde 700 bin kişi seyahat edecek ve bu seyahat 32 dakika sürecek.

Arkitera olarak Kartal – Kadıköy Metro hattının istasyonlarını 15 Ağustos Çarşamba günü fotoğrafladık. Fotoğraflardan da görüldüğü üzere 17 Ağustos’ta açılışı yapılacak olmasına rağmen istasyon çıkışlarının inşaatları tamamen bitmiş değil. Durakların tasarımları ise önceki yapılan tasarımlardan farklı görünmüyor. Birkaç istasyon hariç hemen hemen tamamından çıkıldığında E-5’in ortasına düşmüş hissine kapılınabilir. O nedenle yayaları yönlendirme açısından bazı düzenlemeler gerekiyor. Bazı istasyonların çıkışları E-5’in sadece tek tarafında yer alıyor. Yenisahra istasyonu Sahrayıcedit mahallesinde kalıyor ve Yenisahra’dan metroya binmek isteyenler E-5’in altındaki yoldan yürüyerek karşı tarafa (Sahrayıcedit) geçmeleri gerekiyor. Kozyatağı bölgesinin ise Carrefour tarafında 3 çıkış, karşı tarafında ise 1 çıkış olmak üzere toplam 4 çıkışı var.

Sayılarla Kartal – Kadıköy Metrosu

Toplam Güzergâh Uzunluğu: 21.663 m
Toplam Tek Hat Tünel Boyu: 43.326 m

Bağlantı ve Merdiven Tünelleri
Dahil Toplam Tünel Boyu: 56.150 m
Toplam Ray Uzunluğu: 48.572 m

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Cumhuriyet Tarihinin en büyük metro yatırımı…” sloganıyla açılacak olan metro için bir de aşağıda yer alan tanıtım videosu hazırlanmış.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın