Londra Olimpiyat Oyunları’nda Müzik ve Tasarım

Coca Cola Beatbox isimli enstalasyon sporu, teknolojiyi ve tasarımı kutluyor

Bugün başlayacak olan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için sporu, müziği ve teknolojiyi kutlayan çoklu algılamalı bir olay gerçekleştirildi.

Coca Cola Beatbox yapısı her biri billboard büyüklüğünde birbirine kenetli 200 yarı-saydam hava yastığından oluşuyor. Ziyaretçiler yapının dışından tırmanış yapabiliyor ve bu sırada müzikal deneyimler yaşayabiliyor.

Mark Ronson ve Kathy B’nin yaptığı 2012 Olimpiyat Oyunları tema şarkısı “Anywhere in the World” ses halkaları olarak yayılıyor. Şarkı, sporcuların kalp atışları, ayakkabı sesleri ve diğer sportif seslerinin bir derlemesi.

Londralı mimarlar Asif Khan ve Pernilla Ohrstedt “Benzersiz bir yolla mimarlığı, müziği, sporu ve teknolojiyi birbirine kaynaştıran bir yapı tasarladık. Beat insanları çekecek ve onlara ses yoluyla olimpiyat oyunları mekanlarından uzak kişisel bir spor deneyimi yaşatacak,” diyorlar.

Yapının ortasında Jason Bruges Studio’nun yaptığı yaşayan ve nefes alan bir ışık şovu olan “Hava Dinamikleri” var. 180 mekatronik hava kabarcığı müzik beatleriyle birlikte parlıyor.

Özel bir etkinlikle tanıtılan yapı oyunların başlangıcı ile birlikte açılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın