KTÜ İç Mimarlık Bölüm Bülteni 11. Sayısı “Pandemi Özel” Adıyla Yayımlandı

KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Bülteni 11. Sayısı “Pandemi Özel” Adıyla Yayımlandı. 2010 yılından beri düzenli olarak yayın hayatına devam eden bülten, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının görsel bir özeti ile bölümün görsel arşivine katkı sağlıyor.

İlk sayıdan itibaren bültenin editörlüğünü yapan Doç. Dr. Muteber Erbay’ın “Editörden” köşesindeki yazısından;

Öncelikle herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Normal başladığımız eğitim-öğretim yılımız Mart ayında başka bir gündemle değişti. 10 Martta bambaşka bir Türkiye’ye uyandık. Tek bir vaka ile başlayan süreç 16 Martta eğitime üç hafta ara verilmesiyle ve sonrasında da uzaktan eğitimle devam etti ve tamamlandı. Okullarından 3 hafta sonra dönmek üzere ayrılan öğrenciler bir daha sınıflarına, masalarına dönemedi. Evet COVİD-19 bambaşka bir yaşam biçimi ile tanıştırdı bizi. İşlerimizi, okullarımızı, sınıflarımızı eve taşıdık. Toplantılarımızı, derslerimizi dijital platformlarda yaptık. Başta teorik dersler, sonra uygulamalı dersler ve atölye çalışmaları…. Öğrenci-akademisyen arasında birebir fikir alışverişine dayalı tashihler değişti, dönüştü, dijital ortama taşındı. Tabii ki önceliğimiz sağlıktı ama bir şekilde de bu dönüşüme ayak uydurmak zorundaydık. Hem öğrencilerimiz hem de biz bu zorlu süreci başarılı bir şekilde tamamlamayı başardık.

Bülten çalışmalarımız ise biraz kararsızlıkla beraber dönem bittikten sonra gündeme geldi. Aslında 10. Özel sayımızdan sonra farklı bir biçime dönüştürmeyi düşündüğümüz bültenimizin 11. sayısının da aslında özel bir sayı olduğu gerçeği ile “Pandemi Özel” adıyla çıkarmaya karar verdik. Yüz yüze yürüttüğümüz güz yarıyılı ile birlikte, çoğunluğunu online yürüttüğümüz bahar yarıyılı çalışmalarımızdan bir seçkiyi sizlerle buluşturuyoruz. Proje 2, 4, 6 ve bahar yarıyılı bitirme projeleri online teslim alındığından bu projeleri dijital teslimleri ile göreceksiniz. Yine Bahar yarıyılında yürütülen diğer ders çıktıları da dijital teslimler. Bu açıdan bizim için de bir ilk. Tabii diğer etkinlikler güz yarıyılına ait. Ama Pandemi sürecinde yaptığımız online ve yüz yüze toplantılar, ödev değerlendirmeleri, ders hazırlıklarını da buraya eklemek istedik. Elbette ki uzaktan eğitim deneyimimizi hem akademisyen hem de öğrenci açısından nasıl geçirdiğimize dair görüşler bizim için çok değerliydi. Onlara da bu yıl söyleşi köşemizde yer vermek istedik. Öğrenci Kulübümüz yine bültenimize destek verdi. Artık yayın ekibinde öğrenci üyemiz daimi olarak var. Güz yarıyılında çok değerli bir Workshop gerçekleştirdik. “Metamorfoz”. Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı konuğumuz oldu. Öğrencilerimizin ve mezunlarımız aktif olarak yarışmalara katılıyorlar artık. Ayrıca yarışmalarda ödül almaları ise ayrı bir gururumuz. Bundan sonraki süreç ne getirir, nasıl gelişir bilemiyoruz. Artık yepyeni bir eğitim modeli bizi bekliyor ve bu sürecin ne kadar daha süreceği hakkında çok fazla fikir yürütemiyoruz. Dileğimiz dünyamızın geçirdiği bu süreci en az kayıpla, en kısa sürede atlatmak. Önce sağlık diliyoruz, sonrasında da öğrencilerimize kavuşmak. Umarım o günler çok yakındır. Kim bilir… Şimdilik nasıl bir yıl geçirmişiz, sayfaları çevirip görelim.

Sağlıcakla kalın…..

KTÜ MF İç Mimarlık Bölüm Bülteninin 11. sayısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.ktu.edu.tr/dosyalar/icmimarlik_a0e71.pdf

Etiketler

Bir yanıt yazın