Hotel Bjornson Evleri

Hotel Bjornson Evleri

Ark-shelter tasarımı mimari modüller kullanılarak üretilen proje, Slovakya’da, Bjornson Oteli etrafına yerleştirilen bir dizi orman evinden oluşuyor.

Ağaçları korumanın yanı sıra peyzaja asgari biçimde temas eden bir kurgu hedefleyen tasarımcılar, ağaçların arasına yerleştirdikleri modülleri ayaklar üzerinde yükseltmiş. Bu kurgu, peyzajın sürekli olarak binanın altından akmasına ve nefes almasına izin verirken, yeşil çatılar sayesinde biyotopu da ikiye katlıyor.

Birimlerin tasarımı, işverenin tek taraflı yönlendirme ve görünüm fikrine dayandırılmış. Tüm evler, her birinde bir yatak odası-oturma odası, çocuk odası, giriş holü ve bir banyodan oluşan iki bağımsız modülden meydana geliyor. Bağımsız çalışan ünitelerin her biri, oturma odalarındaki bölme duvarın kaydırılması ile birbirine bağlanabiliyor ve iki ailenin buluşup sosyalleşebileceği geniş bir merkezi alana olanak veriyor.

Birimlerin ikisi küçük mekânsal değişikliklere imkân veren aynalı ve kaydırmalı modüller olarak işlev görüyor. Daha büyük banyo veya ekstra balkon gibi mekanlarla daire çeşitliliğini zenginleştiriyor.

Ormana yerleştirilmiş kulübeler, ormanın veya kayak pistinin oluşturduğu manzaralara bakıyor. Kayak pisti ile temas imkânı, tesise benzersiz bir atmosfer sunuyor.

Konuklar, ana otel binasına kısa mesafede konumlanan, mahremiyet sağlayan ve huzur veren modüllerin düzeni sayesinde kendilerini aynı zamanda hem ormanda ve hem de Jasná kayak merkezinin ortasında buluyor.

Dört modül bir araya getirilerek inşa edilmiş sağlıklı yaşam merkezi, otel restoranından uzayarak saunalara ve dinlenme odalarına ev sahipliği yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın