Alternatif Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Altyapı Yatırım Ortaklığı Oturumu

Alternatif Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Altyapı Yatırım Ortaklığı oturumu, ArkiPARC'ın ikinci günü gerçekleşti.

İlhami Akkum moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri Ersun Bayraktaroğlu, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Işık Gökkaya, SPK Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanı Tevfik Kınık ve İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yrd. Ümit Ünal konuşmacı olarak katıldı.

Oturuma İlhami Akkum’un Uyuyan Güzel hikayesinden bir kare sunması ile renkli bir başlangıç yapıldı.

Tevfik Kınık yasal çerçeve ve mevzuat uygulamaları hakkında SPK yaklaşımını ortaya koyan bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye Gayrimenkul Sistemi için bir model önerisi ortaya koyan Kınık bu modeli oluşturan kriterlerin de açıklamasını yaptı.

Konuşmacıların ortak konuşması sırasında piyasanın kalkınması ve dünya düzeyinde bir hale gelebilmesi için gözü karartmış bir “babayiğit”e ihtiyaç olunduğu konusunda hem fikir olunduğu esnada moderatör İlhami Akkum, Başbakan’ın bu babayiğidin ArkiPARC’tan çıkacağına inandığına dair mesajını iletti.

Bu mesajın akabinde konuşmacılar konu hakkında fikirlerini belirtmeye ve piyasada başı çekecek olan bu gücün nasıl bir modelde olması gerektiğine dair tartışmaya devam ettiler.

Ersun Bayraktaroğlu, vergilendirme sistemi, mali avantajlar ve enstürmanın sermaye piyasaları ile ilişkisi hakkında bilgi verdi. Nitelikli yatırımcıların gelir getirici olacağını belirterek bu zamana kadar bir “babayiğit”in çıkmasının sebebini ise projelerin gelir getirici olmamasına bağladı.

Işık Gökkaya ise Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının bugünü-yarını ve Altyapı Gayrimenkul ortaklıklarının geleceği hakkında bilgi verdi. Göçü önlemek için altyapı GYO’larının geliştirilmesi gerektiğini savunan Gökkaya, oturumun başından beri aranan “babayiğit”inse kamudan olabileceğini savundu.

Son konuşmacı Ümit Ünal kamu-özel sektör işbirlikleri ve GYO ilişkisi, altyapı varlıklarının getirisi, halka arzın getirileri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Oturum salon ve sosyal medya soruları ile son buldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın