ACE of M.I.C.E.ödülü Argos in Cappadocia’nın

Proje 15 yıllık bir restorasyonla Ağa Han ödüllü mimar Turgut Cansever'in danışmanlığında gerçekleştirildi.

Turizm Medya Grubu tarafından “Kongre ve toplantı turizminin Türkiye’deki potansiyelini ortaya çıkarma ve geliştirme” amacı ile ilk kez düzenlenen “1.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri (ACE of M.I.C.E.)” 10 Şubat 2012 tarihinde sahiplerini buldu. 4 ana sektörde 27 ayrı kategoride en iyilerin seçildiği etkinlikte “Butik ve Özel Toplantı Hizmeti Veren Tesisler” kategorisindeki ödülün sahibi, farklı konsepti, sunduğu yaratıcı, tematik toplantı ve etkinlik mekanı alternatifleriyle argos in Cappadocia oldu. Ödül, Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Dönem Başkanı Ömer Kozan tarafından argos in Cappadocia’nın kurucu ortağı Gökşin Ilıcalı’ya verildi.

15 yıllık bir restorasyon öyküsüne sahip Argos in Cappadocia projesi, Ağa Han ödüllü mimar Turgut Cansever’in danışmanlığında Kapadokya bölgesinde çok sayıda gayrimenkul geliştirme, konut restorasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çalışan Argos Yapı tarafından hayata geçirildi.
Kapadokya’nın kalbindeki eski Uçhisar Köyü’nde yamaca kademeler halinde yayılan 5 konaktan oluşan otel, özel konumu, yaşam alanlarını birbirine bağlayan benzersiz peyzajı, otantik yerleşime olan estetik sadakati, incelikli iç dekorasyonu ve üstün hizmet kalitesiyle bölgede fark yaratarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir dönüşüm projesi olarak Kapadokya’nın gelişiminde önemli bir model oluşturuyor.

“İçinden köy geçen otel” olarak tanımlanan argos in Cappadocia klasik bir turizm mekanı olmanın ötesinde, konseptindeki manastır, yeraltı tünelleri ve mahzen gibi özel bölümlere sahip. Bünyesinde bulunan ikibin yıllık manastır yerleşkesi Bezirhane, bir zamanlar kervansaray olarak kullanılan, keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağının üretildiği bir mekan.

Ödüller ve Başarılar:
* Conde Nast Johansens ‘ın ” The Most Excellent View” kategorisinde ödülün sahibi oldu.
* Fodor’s Travel tarafından, “Fodor’s 100 Hotel 2011” seçkisinde “Local Flavor” kategorisinde gösterilerek dünyanın en iyi 100 oteli arasında yer aldı.
* Travel Weekly tarafından “Travel Weekly 2011 Silver Magellan Ödülü”ne layık görülerek “Dünyanın En İyi Lüks Otel ve Resort”ları arasına yerleşti.
* Avrupa Turizm Komisyonu (ETC) tarafından hazırlanan, seyahat trendlerini açıklayan ve Avrupa’daki tüm komisyon üyesi ülkelere dağıtılan “Trend Cards 2011” de “Tasarım Otelleri” kategorisinde yer alarak büyük bir başarının altına imza attı.
* Türkiye’de gayrimenkul sektörünü kentsel kalite açısından derecelendiren, ilk ve tek yarışması Arkiparc 2011 tarafından otel kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.
* Holidays for Couples dergisi tarafından “Dünyanın En Romantik 25 Yeni Oteli” 2011 listesinde gösterildi.
* 2010 yılında Conde Nast tarafından “Dünyanın En Çevreci” 4 projesinden biri ve 2011 yılında da “Dünyanın En Romantik” 4 otelinden biri olarak seçildi.
* Travel+Leisure Dergisi tarafından 2010 yılında açılan “Dünyanın En Yeni ve İyi 45 Oteli” arasında yer aldı.
* Trip Advisor tarafından mükemmellik sertifikası ile ödüllendirildi.
* Kiwi Collection tarafından “Dünyanın En Romantik 15 Otelinden Biri” olarak değerlendirildi.
* Martha Stewart Show- “Adventures in Turkey”: 1 Ekim 2010 Hallmark Channel “Martha Stewart Show” adventures in Turkey – Program çekimi için geçen yıl Türkiye’ye gelen Martha Stewart Kapadokya ziyareti sırasında Argos in Cappadocia’da kaldı. Programında Argos in Cappadocia tanıtımı ve otel müdürü ile röportaja yer verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın