Size Yasak Beyoğlu Belediyesi’ne Serbest

Bu fotoğraf 8 Şubat 2012'de çekildi. Meşrutiyet Caddesi'ndeki Beyoğlu Belediyesi'nin tarihi binasının dış cephesinde tam 30 klima var. Buna karşılık, aynı bölgedeki ev ve iş yerlerinde dış cephede klima bulundurulmasına izin verilmiyor.

Bu fotoğraf, Belediye binasının farklı cephelerindeki klimaları gösteriyor

Fotoğraf 8 Şubat 2012’de çekildi ve Meşrutiyet Caddesi’ndeki Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi binasının dış cephesinde tam 30 klima olduğunu gösteriyor.

Buna karşılık, Galipdede’den Yüksek Kaldırım Caddesi’ne, Tünel’den Karaköy’e kadar inen çevrede bulunan ev ve iş yerlerine, dış cephelerdeki klimaların sökülmesi gerektiği yazılı tebligatla üç ay önce bildirildi.

Binaların üzerlerindeki klima ve tabelaların sökülmesinin zorunlu olduğunu belirten tebligat, kiracı ve ev sahiplerine imza karşılığı verildi.

Tebligata rağmen klimalarını söktürmeyenleri ise gece yarısı sürprizi bekliyordu. Bir sabah klimanızı zabıta ekiplerince sökülmüş halde bulmanız mümkündü çünkü ekipler, gece saatlerinde tebligata uygun işlemleri gerçekleştirmeyenlerin tabela ve klimalarını söktü.

Kurallar herkes içindir

Gönderilen tebligatların üzerinde “Caddelerin tarihi dokusunun korunması gerektiği” yazıyor.

Bu doğru ve yerinde bir gereklilik. Ancak bu fotoğraf açıkça ortaya koyuyor ki Beyoğlu Belediyesi’nin koruma işine Tünel’in en güzel ve tarihi binasından başlaması gerekiyor.

Çünkü nam-ı diğer 6. Daire, Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma; 1858′den bugüne gelen bir tarihi var ve klimalarla kirletilmeyi hiç hak etmiyor. Özellikle de kendi kurallarını hiçe sayanlar tarafından.

Etiketler

Bir yanıt yazın