Mim202E projesi kapsamında ''Tarihi alanda çağdaş ek'' konusu ile evsizlik konusu irdelendi. Tarihi Ceneviz Surlarında yer alan proje, evsizlik sorunu yaşayan insanlar ve terkedilmiş bir halde tarihe direnen sur kalıntıları arasındaki kadersel benzerliği de vurguluyor aslında. Bu makul kaderin irdelendiği ve dikkat çekmek istenildiği proje, ''saygı'' konsepti ile ele alındı.
Yapı, bulunduğu alan ve hitap ettiği kitle itibari ile hem insani hem de mimari ihtiyaçlar gözeterek tasarlandı. Kadın, erkek, yaşlı, genç ve daha birçok kişiye hitap eden yapı, insanın en temel hak ve özgürlüklerini karşılayacak nitelikte. ”Beslenme, barınma, güvende hissetme, hijyen” ihtiyaçlarını karşılarken bünyesindeki atölyeler ile temel el becerileri kazanma şansı da sunuyor. Böylece, kişinin kendisine güven ve saygısını kazandırarak bu yaşam merkezinden ayrıldıktan sonraki yaşamında da yapabileceklerinin niteliğini arttırıyor.
Yapısal olarak irdelediğimizde sur duvarının çevre yapılar ve insanlar ile koparılmadığı, çeşitli doluluk boşluklar ile temas sağlanabilecek bir yapı olduğu görülmekte. Böylece tarihi bir kalıntının, tüm insanlığa ait olduğunu vurgulayan ”evrensellik” kavramı da tutarlılığını sürdürmekte.