Çukurova Bölgesel Havaalanı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak ve inşası 36 ayda bitirilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanından birisi olması planlanan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından düzenlenen Çukurova Bölgesel Havaalanı yapım ihalesi başladı.
DHMİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen ve 19 firma tarafından şartnamesi alınan ihaleye, Zonguldak Sivil Havacılık AŞ ortak girişimi olan Sky Line Havacılık katıldı.
Mersin ve Adana ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak ve inşası 36 ayda bitirilecek.
Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında kapalı teklif alma usulü ihaleye çıkarılan Çukurova Bölgesel Havaalanı yapım ihalesinde, en az işletme süresini teklif eden firmanın ihaleyi kazanması öngörülüyor.
Sözleşme imzalandıktan ve yer teslimi yapıldıktan sonra 36 ayda inşaat çalışmalarını tamamlayacak firmanın daha sonra işletme süresi başlayacak, işletme süresi bittikten sonra da işletme idareye devredilecek. İhalenin devrinin ardından yapılacak havaalanı kiralama ihalesinde, en yüksek kira teklifini veren firma ihaleyi kazanacak.
Çukurova Bölgesel Havaalanı yapımı için 8 milyon metrekarenin üzerinde bir alan kamulaştırıldı.