Mimarlık Öğrencileri için Uluslararası VELUX Yarışması 2022

VELUX Group, mimarlık öğrencilerini “Yarının Işığı” (Light of Tomorrow) konulu Uluslararası VELUX Ödülü yarışmasına katılmaya davet ediyor. Yarışmaya katılım için son tarih 15 Nisan 2022.

VELUX 2022 yılında, şimdiye kadar dünya çapında 5000’den fazla mimarlık öğrencisinden binlerce heyecan verici gün ışığı projesi alan yarışmanın 10. yılını kutluyor.

Uluslararası VELUX Yarışması ilk kez 2004 yılında başlatıldığından beri, geleceğimizin binalarını şekillendirecek mimarlar olan mimarlık öğrencileri için global anlamda belki de en büyük yarışma haline geldi.

Yarışma, öğrencileri mimari tasarımda gün ışığının rolünü keşfetmeye ve yeni düşüncelere ilham vermeye davet ediyor. Yarışmanın amacı, mimarlık öğrencilerini cesaretlendirerek yeni düşüncelere yönlendirmek ve her zaman yaşamın bir parçası olan enerji, ışık ve yaşam kaynağı hakkında daha derin bir anlayış yaratmaktır.

Öğrenci ekipleri projelerini iki kategoriden birinde çalışacak şekilde belirleyecek: ‘Binalarda gün ışığı’ veya ‘Gün ışığı araştırmaları’.

Yarışmaya katılım için öğrencilerin ilk adımı e-posta adresi ve telefon numarası ile kayıt yaptırmaktır. Öğrenciler daha sonra ekiplerini toplamaya, öğretmenleri ile bağlantı kurmaya ve kayıt aşamasında projelerini geliştirmeye başlayabilirler. Bu şekilde, öğrencilerin fikirlerini yenilikçi ve sıra dışı gün ışığı projelerine dönüştürmek için birkaç ayları olabilir.

Önemli tarihler

  • 1 Eylül 2021 Kayıt başlangıcı
  • 15 Nisan 2022 Kayıtlar kapanış ve projeli başvuru dönemi başlangıcı
  • 15 Nisan 2022 Sorular için son tarih
  • 15 Haziran 2022 Son teslim tarihi; proje yükleme
  • Temmuz 2022 Jüri toplantısı ve Bölge Kazananlarının açıklanması
  • Aralık 2022 Bölge Kazananlarının Dünya Mimarlık Festivali’nde jüriye sunumu

daylightandarchitecture.com/iva/ adresinde Uluslararası VELUX Yarışması 2022’ye nasıl katılacağınızla ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Uluslararası VELUX Yarışması, VELUX tarafından başlatılan Gün Işığı ve Mimarlık (Daylight and Architecture) topluluğunun bir parçasıdır. Mimarlar, gazeteciler ve araştırmacılar tarafından oluşturulan benzersiz bir içeriği barındıran daylightandarchitecture.com web sitesi; video dersler, gün ışığı sohbetleri (daylight talks) ve makalelerden oluşan zengin bir kütüphaneye dönüşüyor.

Bu kaynaklar, özellikle Uluslararası VELUX Yarışması’na katılan mimarlık öğrencileri için, ilham bulmak ve gün ışığının dünyadaki yaşam için önemine ilişkin anlayışlarını genişletmek için değerlidir.

Uluslararası VELUX Yarışması 2022’nin genel teması “Yarının Işığı”dır (Light of Tomorrow). 2004 yılında başlayan ve iki yılda bir düzenlenen yarışma, binalarda gün ışığı temaları üzerine yaratıcı keşiflere ve dünyanın önde gelen okullarından geleceğin mimarlarının gün ışığı araştırmalarına ilham vererek yapılı çevrede gün ışığının geleceğine meydan okumayı amaçlıyor.

Yarışma, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ve Dünya Mimarlık Festivali (WAF) ile yakın işbirliği içinde düzenlenir ve aşağıdaki eğitim kuruluşları tarafından kabul edilir; Avrupa Mimarlık Eğitimi Derneği (EAAE), Amerikan Mimarlık Öğrencileri Enstitüsü (AIAS), Mimari Araştırma Merkezleri Konsorsiyumu (ARCC) ve Üniversite Mimarlık Okulları Birliği (ACSA).

Uluslararası VELUX Ödülü hakkında daha fazla bilgi için daylightandarchitecture.com/iva/ adresini ziyaret edin.

Etiketler

Bir yanıt yazın