İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na Ek Hizmet Binası

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ek Hizmet Binası hizmete girdi. Yaklaşık 3 milyon TL'ye yapılan binanın tüm bedeli İstanbul İl Özel İdaresi'nce karşılandı.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ek Hizmet Binası İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İstanbul İl Genel Sekreteri Sabri Kaya, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hazır bulundu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Özel İdaresi’nin büyük katkısı ve desteği ile yaptırılan Ek Hizmet Binası’nın maliyetinin tamamen Özel İdare’nin bütçesinden karşılandığını söyledi.

Açılışı yapılan binanın jandarmaya, İstanbul’a ve vatandaşlara daha nitelikli ve çağdaş bir güvenlik hizmeti sunacağına inandığını belirten Şahin, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, ”Bugün üreten ve kalkınan Türkiye’de bu binayı hizmete açmak, insanımızın, kurumlarımızın ortak eserini birlikte görmek ve gezmek hepimizi sevindiriyor ve gururlandırıyor. Bu ülkede gün oluyor 500 milyon dolarlık tesisleri hizmete açıyoruz, gün oluyor 1 milyar dolarlık tesisleri topluca hizmete açıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin büyüdüğünü, kendisini yenilediğini ve geliştiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ”Gelişen Türkiye’de zabıtamız, güvenlik teşkilatlarımız da kendini geliştiriyor. Bugün artık düne göre, 10-20 yıl öncesine göre farklı bir güvenlik hizmetini sunan polisimiz, jandarmamız var. Türkiye’nin 1990’lı yıllara döneceği söylemi, endişesi ve iddiası, 2011 yılı Türkiye’sinde biz açıkça ifade ediyoruz ki tamamen çağ dışı, akıl dışı, Türkiye gerçeklerini görmeyen, tanımayan bir safsata, görüş ve iddiadan ibaret bir söylemdir. Türkiye’nin vizyonu, 2023 vizyonudur. Ufku olan bir Türkiye’de, ufku yenilenen ve yeni yüzyıla kendini uyduran, kendini adapte eden bir güvenlik anlayışı ve bu anlayışın uygulayıcısı zabıtalarımız, polisimiz, jandarmamız vardır.” Konuşmasının ardından kurdeleyi kesen İdris Naim Şahin, binayı gezdi.

2 bin 892 metrekare kullanımı alanına sahip Ek Hizmet Binası, bodrum, zemin ve 4 normal kattan oluşuyor. Yaklaşık 3 milyon TL’ye yapılan binanın tüm bedeli İstanbul İl Özel İdaresi’nce karşılandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın