Beyoğlu’nda minder devri başladı

Beyoğlu'nu bir Western kasabası kadar ıssız ve solgun hale getiren masa sandalye kaldırma operasyonu hengamesi sürüyor!

Taraf’tan Hüseyin İstemil’in haberine göre,

“Beyoğlu’nda birkaç ay önce başlayan masa sandalye kaldırma operasyonu, esnafın her türlü çabalarına karşın tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce esnafa 70 santim izni veren belediye aldığı yeni kararla bu modelin de artık yasak olduğunu açıkladı. Belediye esnafa ancak kendilerinin önerdiği balkon ya da kepenkleri içeri çekme modeli dışında izin verilmeyeceğini söylüyor. Ancak yeri küçük olan esnaf kepenk modelinden, kota farkı olmayan esnaf da balkon modelinden dert yanıyor. Belediyenin masa kaldırma kararına tepki gösteren Beyoğlu esnafı ise yeni kararın işlerini tamamen bitireceğinden korkuyor. Esnaf, yeni uygulamayla müşterilerine ve kendilerine dışarıda çay ve sigara içmenin hayal olduğunu söylüyor.”

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Aynı konuyla ilgili yine Taraf’taki köşe yazılarından Cadının Bohçası’nda Esmeray, “Beyoğlu, çözdükçe dolanıyor…” başlığını kullanmış,

“Daha önce yazılarımı okuyanlar hatırlayacaklar. Bu konuyu yazmıştım. Beyoğlu’ndaki kentsel değişim ya da dönüşüm adı altında masa sandalye kaldırma operasyonu ardından ortaya çıkan sorun halen devam ediyor. Esnafın ve çalışanların mağduriyeti ne olacak çok merak ediyorum.

Bu yazılarımdan sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan ile bir telefon görüşmemiz oldu. Bu görüşmeden bir kaç gün sonra tekrar belediyeyi aradım başkanın özel kalem müdüründen başkan ile bir röportaj yapma talebinde bulundum; tamam, dedi sonra size dönerim…”

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın