Stefano Boeri’nin Çin’deki İlk Dikey Orman Kuleleri Tamamlandı

İtalyan mimar Stefano Boeri'nin Çin'de tasarladığı ilk dikey orman kuleleri olan Easyhome Huanggang Dikey Orman Şehir Kompleksi’ne yerleşimler başladı. Ev sahipleri projenin 4,54 hektarlık ve toplam beş kuleden oluşan konut kısmına birkaç hafta önce taşınmaya başladı.

Kompleksin 80 metre yüksekliğindeki iki konut kulesi, diğer bitkiler ve yeşilliklerin yanı sıra 400’den fazla ağaçla kaplanmış.

Çin’in Hubei eyaletindeki Huanggang’da bulunan bitki kaplı kuleler, açık ve kapalı balkonları birleştiren yeni bir dikey orman türü olarak projelendirilmiş.

Dikey ormanlar, Boeri’nin icat ettiği, cepheleri ağaç ve bitkilerle kaplı bir yapı türü. Stüdyosu Stefano Boeri Architetti’nin mevcut dikey orman binaları genellikle sadece açık balkonlara sahip olarak tasarlanmış.

Çin kompleksinin yapısı, balkonlardaki yaprakların cephe tasarımına mükemmel bir şekilde uyması için projelendirilmiş.

Kuleler, cephelerinde büyük ağaçlar için saksı bulunan balkona ev sahipliği yapan iç mekan bitkileri ile açılabilir cumbalı pencerelerin varlığı ile karakterize edilmiş. Bu tasarımla, kiracıların ağaçlarla çevrili olması sağlanmış.

Stüdyo, Ginkgo biloba, Osmanthus fragrans, Acer griseum, Ligustrum lucidum ve Chimonanthus praecox dahil olmak üzere binayı kaplayan 404 ağaç için yerel ağaç türlerini kullanmış. Easyhome Huanggang Dikey Orman Şehri Kompleksi ayrıca 4,620 çalı ve 2,408 metrekare çim, çiçek ve tırmanma bitkisine de sahip.

Stüdyoya göre, ağaçlar ve yeşilliklerin yılda 22 ton karbondioksiti emmesi ve yılda 11 ton oksijen üretmesi planlanmış.

Stefano Boeri Architetti’nin “yeşil kompleks” olarak tanımladığı proje, ağaçlarla kaplı konut kulelerinin yanı sıra otellere ve büyük ticari alanlara da ev sahipliği yapacak.

Easyhome Huanggang Dikey Orman Şehri Kompleksi, Çin’de açılan ilk dikey orman binası ve Boeri, bu tür binaların özellikle ülke için uygun olabileceğini belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın