Metrobüs hattı uzuyor

Metrobüs Avcılar-Beylikdüzü hattının yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanıyor.

Güzergah devreye girdiğinde Beylikdüzü’den Kadıköy-Söğütlüçeşme’ye 85 dakikada gidilebilecek.

E-5 karayolunun Avcılar-Beylikdüzü arasında gece gündüz yoğun bir çalışma var. Bu yüzden Beylikdüzü-Avcılar arasındaki trafikte de zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor.

Avcılar-Beylikdüzü arasında devam eden metrobüs inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun şöyle konuşuyor:
“Normalde ihalenin bitiş tarihi Aralık sonu. Fakat sayın büyükşehir belediye başkanımız temel atma aşamasında 29 Ekim’e yetişmesi konusunda ısrarlı talepte bulundu. Fakat takdir edersiniz ki bir taraftan varolan trafiği devam ettireceksiniz, diğer taratan da bu imalatı gerçekleştireceksiniz. bazı kamulaştırma problemleri yaşandı. Bu itibarla şunu ifade edeyim, maksimum en kötü ihtimalle Aralık sonu itibariyle biz Beylikdüzü’nde vatandaşlarımızın metrobüsü kullanacağını planlıyoruz”

Bölge metrobüs inşaatı tamamlandığında çevre yolunun üzerinde büyük bir meydana da kavuşacak.

Beylikdüzü’nün Büyükşehir durağında trafik alttan işleyecek ve Beylikdüzü ile Esenyurt ilçelerine ait iki yaka E-5 karayolunun üzerindeki bu meydanla birleşecek.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Şu anda bulunduğumuz bu alanda yaklaşık 150 metre boy 64 metre en, yaklaşık 10 bin metrekarelik alan adeta bir meydan gibi kullanılacak. Birçok farklı etkinlik yapılabilecek. Bakın şu anda trafik bizi ayırıyor. Ama bu proje bittiğinde bu üst taraf kapanacak. Trafik kesinlikle beylikdüzü’nün iki yakasını ayıramayacak diyorum” dedi.

Metrobüs hattının Avcılar-Beylikdüzü arasında 10 durak yer alacak.

Bu güzergah da devreye girdiğinde, ilk duraktan son durağa, yani Beylikdüzü’den Kadıköy-Söğütlüçeşme’ye 85 dakikada gidilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın