Bursa Korupark Alıveriş Merkezi “Engelsiz Alan Bayrağı”nı Almaya Hak Kazandı

Türkiye'de ilk kez kamu binalarının engellilerin hizmet almasına uygunluğunun denetlemesi için Bursa Valiliği tarafından başlatılan "Engelsiz Alan" uygulamasında Korupark Alışveriş Merkezi "Engelsiz Alan Bayrağı"nı almaya kazandı.

Bursa Valiliği tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen “Engelsiz Alan” uygulamasında Bursa Korupark Alışveriş Merkezi, “Engelsiz Alan Bayrağı”nı alan ilk alışveriş merkezi oldu.

“Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi” tarafından Bursa’daki 230 kamu kuruluşu ve halka açık mekanların denetlendiği uygulamada 15 farklı kurum “Engelsiz Alan” bayrak ve stickerını almaya hak kazandı. Bursa Korupark Alışveriş Merkezi, engellilere uygun girişleri, otopark alanları, dikey taşıma sistemleri, engelli tuvaletleri ve diğer hizmetleri ile “Engelsiz Alan” ünvanını almaya hak kazanan kamu kuruluşu ve halka açık yerler arasındaki tek alışveriş merkezi oldu.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Korupark Alışveriş Merkezi Müdürü Feyza Acar Sönmezer “Alışveriş merkezimizden tüm vatandaşlarımızın layık olduğu şekilde yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Korupark AVM tüm ziyaretçileri için hizmet kalitesini aynı düzeyde tutmaya çalışmaktadır. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bu uygulama ile emeklerimizin karşılığını almaktan ve bu bayrağı kazanmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Engellilere uygun ve rahat bir şekilde hizmet verebildiğini gösteren ‘Engelsiz Alan’ stickerları engelli vatandaşlar için rahatlıkla gezebilecekleri ve sosyal aktivitelerini sürdürebilecekleri bir alanı simgeliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın