BİGG, Her Kesime Hitap Eden Yüksek Nitelikli Projeler Yaratacak

KG Mimarlık'ın ortaklarından Gürhan Bakırküre'nin kurduğu BİGG, inşaat sektörüne girmeye hazırlanıyor. İlk etapta İstanbul'da 3 büyük proje ile sektöre girmeye hazırlanan BİGG'in tüm projelerindeki ortak amacı, yüksek nitelikli projelere imza atmak...

BİGG (Bakırküre İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme)’in mimar olarak sahip olduğu anlayış ve vizyonun bir devamı olacak şekilde sektörde yerini alacağını belirten Gürhan Bakırküre “Yüksek nitelikli, iyi mimariye sahip, çevreye ve doğaya saygılı, insani değerlere önem veren, fiziki çevresine artı değer katan, çağdaş ve teknolojik yapılar üretmekten taviz vermeyeceğiz. BİGG olarak ana hedefimiz ise A ve A+ çizgide projeler üretmek. Fakat hitap ettiğimiz her kesime de yüksek nitelikli yapılar sunacağız” dedi.

Doğaya saygılı, yenilikçi projeler

Bugüne kadar KG Mimarlık çatısı altında Red Bull, Turkcell, Ttnet, Microsoft, Toyota, Akyatırım, JP Morgan, Deloitte Genel Müdürlükleri; Flatofis, Akbatı gibi mix use projeler; Tbank, Akbank, Şekerbank gibi bankaların şube konseptleri ve projeleri gibi pek çok projeye imza attıklarını anlatan Bakırküre, “KG Mimarlık her zaman çağdaş, fonksiyonel, yenilikçi, çevresine ve doğaya saygılı projeler üretti. KG’nin özelliklerinden biri de bir projenin başından sonuna kadar, hem mimari, hem iç mimari alanında komple bir hizmet vermek, hatta müşterinin talebi halinde, bunu uygulama hizmeti ile de tamamlamak olmuştur” dedi.

Tüm bu süreçlerin kendisini BİGG’in kurulması noktasına getirdiğini söyleyen Bakırküre sözlerini şöyle sürdürdü: “20 yılı aşkın bir süredir içinde bulunduğumuz inşaat sektöründe, gayrimenkul fizibilitesinden başlayıp, proje, uygulama, kontrolörlük gibi tüm aşamalarda bir orkestra şefi olarak önderlik ederek bulunmak, çok önemli bir deneyim kazanmamıza yol açtı. Ayrıca yaptığımız projelerle yatırımcıya önemli katma değer sağladık. Bunun sonucunda dabu tecrübe, bilgi birikimi ve katma değeri artık kendi projelerimiz için kullanmanın zamanı geldiğine inandığım için inşaat şirketi kurmaya karar verdim. Yatırımcı-mimar rolüyle bu sektörde yer almanın önemli avantaj ve ayrıcalıklar getireceğine inanıyorum.”

İlk etapta 3 yeni proje

BİGG’in ilk etapta 3 projeyi hayata geçireceğini söyleyen Bakırküre, “Bunlardan ilki Mecidiyeköy’de, yaklaşık 25 bin m2 inşaat alanına sahip olacak ‘mix use’ (ofis-konut-ticaret) bir proje. 80 konut, 10 bin m2 ofis, 5 bin m2 çarşı ve 2 bin 500 m2 toplantı ve seminer merkezi olan bir proje olacak. Dairelerin m2’leri 70 – 140 arasında değişiyor. Projenin yaklaşık yatırım tutarı arsa bedeli hariç 30 milyon dolar olacak” dedi.

BİGG’in 2’nci projesinin ise, İstanbul’un yükselen bölgelerinden Kağıthane’de yer aldığını anlatan Bakırküre, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 12 bin m2 inşaat alanına sahip projede, 120 konut yer alacak. 1+1 ve 2+1 evlerin m2‘leri 75 – 95 arasında değişiyor.” Arsa bedeli hariç 15 milyon dolar yatırım tutarına sahip olan projede dairelerin metrekaresi yaklaşık 3 bin liradan satışa sunulacak.

BİGG’in projelerini diğer inşaat şirketlerinin projelerinden ayıran en büyük farkın, fiyat – kalite oranlarının çok cazip olması olduğunun altını çizen Bakırküre, “3. projemiz ise İstinye’de, manzaralı, lüks bir konut projesi. BİGG olarak bundan sonra yapacağımız tüm projeler İstanbul’un merkezinde olacak. Merkeze uzak projelere sıcak bakmıyoruz. ilk 2 projenin tamamlanması için 2012 sonu hedefliyoruz” dedi.

Bir mimar olarak tecrübesini inşaat yatırımcılığına aktarmanın büyük avantajları olacağına inandığını vurgulayan Bakırküre, “Bizzat bir mimar-yatırımcı olarak yatırımın her konusuna hakim olabilmek, çok önemli bir ayrıcalık. Mimar kimliğim de hiç şüphesiz BİGG yapılarına yansıyacak ve tüm mimarlık, mühendislik ve teknolojik gereklilikler taviz vermeden uygulanacak” dedi.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Mimarları gayrimenkul geliştirme işinde gördükçe aklıma hep Şevki Vanlı geliyor. Ankara’da önemli bir semte (ORAN) isim babalığı yapabilecek nitelik ve nicelikte bir geliştirme ustasıymış kendisi aynı zamanda. Umarım yeni geliştirme düzeninde de böyle başarılı sonuçlara ulaşır mimarlar.

Bir yanıt yazın